Gazze'de saldırılarına devam eden İsrail 'belirlenen hedefe ulaşamadığını' kabul etti

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana ara vermeden saldırdığı Gazze Şeridinde binlerce sivil hayatını kaybetti. 4 aya yakın zamandır işgal altında olan Gazze'de istediği hedefe ulaşamayan İsrail, Yedioth Ahronot gazetesinde gerçeği ele verdi. Gazete, "En pahalı savaş - İsrail hedeflerine henüz ulaşılamadı - 3 ay sonraki durumun çerçevesi" başlığıyla haber yayımladı.

Abone ol
  • Yedioth Ahronot gazetesi, İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik 4'üncü ayına giren saldırıların maliyetinin 217 milyar şekele (59,35 milyar dolar) yükselmesine rağmen halen belirlediği hedeflere ulaşamadığını yazdı.

BAZI HEDEFLERE ULAŞAMADI

  • Haberde, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne ekim ayında başlattığı kara harekatında taktik açıdan pek çok başarı elde ettiği ancak "Hamas'ın askeri yeteneklerini ortadan kaldırmak ve İsrailli esirleri kurtarmak" gibi hedeflerine ulaşamadığı kaydedildi.
  • Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf ve yardımcısı Mervan İsa, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar gibi üst düzey yetkililerin halen aktif olduğuna işaret edilen habere göre, İsrail ordusu, Hamas'ın kıdemli yetkililerini ortadan kaldırma hedefinde de başarılı olamadı.

  • İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların maliyetinin 217 milyar şekele (59,35 milyar dolar) ulaştığı belirtilen haberde, bu maliyetin hem ordunun bütçesini hem de sektörlere yapılan yardımları kapsadığı kaydedildi.

  • Haberde, İsrail'in saldırılarının ülkedeki ekonomi ve eğitimin yanı sıra sığınmacılar ve İsraillilerin kişisel güvenliği üzerinde de olumsuz yansımaları olduğu vurgulandı.
Murat Kurum: Bizi hep çalışırken göreceksiniz Gündem Yakaladığı balık ile şoke oldu! Boyu neredeyse kayığı doldurdu Yaşam Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat denetimi Ekonomi Murat Kurum'un İBB Başkanlığı'na adaylığı dünya basınında: "Erdoğan için anahtar şehir" Gündem