Gazeteci Merdan Yanardağ ilk kez hakim karşısına çıktı! Özgür Özel'den açıklama

Gazeteci Merdan Yanardağ, bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sebebiyle tutuklanmasının ardından bugün ilk defa hakim karşısına çıktı. CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, konuya ilişkin açıklamasında, "Elbette bugün onu buradan alıp gideceğiz." dedi. Hakim, Yanardağ'ın tahliyesine karar verdi.

Abone ol

TV programında yaptığı açıklamalar sebebiyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı. Mahkemede savcı, Yanardağ için 7,5 yıla kadar hapis talebiyle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi ise Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tahliyesine karar verdi.

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanarak "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanan Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı.

7,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Duruşma savcısı, Yanardağ'ın "Terör Örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

YANARDAĞ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tahliyesine karar verdi.

CHP DAVADA

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP'li miletvekilleri Aylin Nazlıaka, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kani Beko ve Yüksel Mansur Kılıç ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul İl Başkan adayı Özgür Çelik de Adalet Sarayı önündeydi.

"ELBETTE BUGÜN ONU BURADAN ALIP GİDECEĞİZ"

Özgür Özel yaptığı açıklamada, "Merdan Yanardağ söylemediği sözlerin cımbızlanarak, montajlanarak, bağlamından kopartılarak sosyal medyada başlayan bir linç girişiminin iktidara müzahir basın organları tarafından gündemleştirilmesi sonucunda yargının hiç almaması gereken alamayacağı bir kararı almasıyla, iddia edilen suçtan suçlu bulunsa dahi bir gün bile cezaevinde yatmayacakken 100 gündür 100 gecedir Silivri Cezaevi'nde. Birazdan onun adalete kavuşması için davasını takip edeceğiz. Elbette bugün onu buradan alıp gideceğiz." dedi.

Irak'ta hava harekatı! 16 hedef imha edildi 3. Sayfa İlham Aliyev toplantıya katılmayacak Gündem Hatay'da bir deprem daha! Gündem İstanbul'da tefecilere operasyon! Gündem