Gazeteci İsmail Saymaz'dan Ankara'daki 2 terörist hakkında flaş iddia! Öldürülen teröristin üzerinde 9,5 kg C4 vardı

Gazeteci İsmail Saymaz, Ankara'daki bombalı terör saldırısın hakkında edindiği bilgileri köşesinde yazdı. Havaya uçan teröristin kendini değil, polisler vurduğu için bombanın patladığını belirten Saymaz, ikinci terörist için ise "Eğer kurşun göğsüne gelseydi o da patlayabilirdi. Çünkü üzerinde dokuz buçuk kilo ağırlığında C-4 patlayıcı vardı." ifadelerine yer verdi.

Abone ol

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'deki köşe yazısında Ankara'daki bombalı saldırının detaylarını aktardı. Edindiği bilgileri köşesinde yazan Saymaz, teröristin bombayı kendisinin patlamadığını belirtti. Saymaz ayrıca, ikinci teröristin de üzerinde dokuz buçuk kilogramlık C4 olduğunu ifade etti.

Saymaz, başından vurularak öldürülen terörist göğsünden vurulması durumun da onun da patlayacağını yazdı.

İşte gazeteci İsmail Saymaz'ın Sözcü'deki yazısı;

 

İKİNCİ PKK'LI BAŞINDAN VURULMASA PATLAYACAKMIŞ

Eski İçişleri Bakanı Soylu, önceki gün başkanı olduğu İçişleri Komisyonu ile birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya geçmiş olsun ziyaretine gitti. Ziyarette halef – selef bakanların birbirlerine sıcak davrandıkları belirtiliyor. Yerlikaya'nın heyeti dış kapıya kadar uğurladığı kaydediliyor.

Yerlikaya, ziyarette saldırıya yönelik bilgileri komisyonla paylaştı ve ardından yayınlanmamış görüntüleri onlara izletti.

Bu arada…

Öğrendiğim kadarıyla canlı bomba üzerindeki bombayı kendisi patlatmadı. Nöbet kulübesindeki polisin açtığı ateş sonucu bomba patladı. Bu patlama sırasında ikinci PKK'lı bariyerleri aşarak, İçişleri Bakanlığı'na doğru avluda koşarken, diğer polis memuru tarafından başından vuruldu. Eğer kurşun göğsüne gelseydi o da patlayabilirdi. Çünkü üzerinde dokuz buçuk kilo ağırlığında C-4 patlayıcı vardı.

Teröristlerin her hangi telefon bağlantısı tespit edilemedi. Saldırı öncesi kimseyi aramadıkları ifade ediliyor.

Ayrıca bakanlık önüne keşif için gelmedikleri saptandı. Üzerlerinden GPS cihazının çıkması, Ankara'yı bilmediklerini ve konumu cihazla ayarladıklarını gösteriyor.

Olay yeri incelemesinde bir roket atar, sekiz yırtık dolar parçası, bir yırtık 200 TL, bir yırtık 20 TL bulundu.

Yedi adet farklı isimlere ait kimlik, otobüs ve personel kartları elde edildi.

Bina önünde vurularak öldürülen teröristin üzerinden bir tüfek, dört şarjör, 121 fişek, çelik yelek, kulaklık ve bileklik alındı.

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu Gündem Günlük kiralamada 3 şart belli oldu Gündem CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! Gündem Küçükçekmece'de tekstil atölyesinde yangın! Gündem