Fuat Oktay: 10 ilimizde 257 noktada çadırkent kurulum tamamlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, "10 ilimizde 257 noktada çadırkent kurulumu tamamlanmıştır." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Oktay, açıklamasında şunları kaydetti;

"İş makinalarımız 12 bin civarında. Bunun bin 64'ü vinç olmak üzere yine gemi, uçak, helikopter gibi İHA ve dronlar ile çalışmalarımız havadan, denizden son derece etkin şekilde devam etmekte. 4 bini aşmış durumda uçaklarımızın yaptığı sortiler. Beslenme konusunda bir sorunumuz yok. 2,2 milyon afetzedemize hem sabah hem öğle hem de akşam öğünlerini verebilecek bir altyapıya sahibiz. Yani yaklaşık 7 milyonluk bir altyapımız var günde verebileceğimiz öğün sayısı olarak. İllerimizde, ilçelerimizde ve köylerimize kadar erişmiş durumdayız.

Battaniye de zaten milyonlarca battaniyeyi sahaya göndermiş durumdayız. Elimizdeki tüm çadırları iletmiş durumdayız. Hem yurt içindeki üretim tüm hızıyla devam ediyor hem de uluslararası alandan her türlü katkı devam etmekte. İnşallah bu sonuna kadar da devam edecek."

Depremin vurduğu 10 ilde yapılar 1 ay içinde başlayacak Gündem Deprem sonrası o ilçe tamamen yıkılacak Gündem Deprem bölgeleri için dolandırıcılık uyarısı Gündem Hatay'da yaptığı bina yıkılan müteahhid 'depremzede' olarak 5 yıldızlı otelde kaldı Gündem