Fransız sanatçıdan Ankara'ya renk katan performans

Julien de Casabianca, Ankara'da apartmanın duvarına eserini resmederek şehre renk kattı.

Abone ol

Fransız görsel sanatçısı Julien de Casabianca, Ankara'daki apartmanları renklendiren bir performansa imza attı. Sanatçı, Ankara Resim ve Heykel Müzesi koleksiyonlarından bir eseri, Çankaya'daki bir apartmanın duvarına enstalasyon tekniğiyle işledi.

Casabianca, Çankaya Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, Avrupa Miras Günleri kapsamında John F. Kennedy Caddesi'nde performans sergiledi.  

Yaklaşık 3 saat süren bu çalışma ile, sanatçı Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde yer alan "Genç Kız Portresi" eserini duvara resmetti.

GELECEK ETKİNLİKLER

Etkinlik takvimine göre, Casabianca, 25 Eylül'de Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 28 Eylül'de ise Fransız Kültür Merkezi'nde kolaj çalışmaları gerçekleştirecek.

Fransız görsel sanatçısı Julien de Casabianca, Ankara Resim ve Heykel Müzesi koleksiyonlarından bir eseri Çankaya'daki apartmanın duvarına enstalasyon tekniğiyle resmetti.

Çam Dağı’nda sonbaharın güzellikleri Gündem Isparta'da dev patlıcan keşfi Gündem Mahmut Arıkan'dan Gazze açıklaması Gündem İsrail- Lübnan gerilimi: Hayfa'da saldırılar ve acil durum ilanı Gündem