Fransa Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırı sonrası, manşetlere taşınan "Saldırının arkasında Türkiye gizli servisi olabilir" iddialarına tepkiler geliyor. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırı sonrası, PKK sempatizanları Paris sokaklarını savaş alanına çevirmiş ve Fransız medyasında PKK sempatizanları değil Türkiye'yi suçlanmıştı. Hatta "Saldırının arkasında Türkiye gizli servisi olabilir" iddiası manşetlere taşınmıştı.

İddialar sonrası Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Büyükelçi Magro'ya Fransa sokaklarında Türkiye aleyhine başlatılan kara propagandadan duyulan rahatsızlık ve tepki dile getirildi.

Fransa hükümet yetkililerinin ve bazı siyasetçilerin bu propagandaya alet oldukları Büyükelçiye aktarılırken, duyulan rahatsızlık dile getirildi. Terör örgütünün Paris sokaklarında gerçekleştirdiği şiddet eylemlerinin Fransa hükümeti ve kamuoyu tarafından doğru tahlil edilmesinde fayda görüldüğü ve Fransa’nın mezkur olay karşısında aklıselimle hareket ederek, terör örgütünün sinsi gündemini ilerletmesine müsaade etmemesinin beklendiği mesajı verildi.

2022'nin en merak edilen meslekleri özel güvenlik ve gassal Gündem "Pençelerimiz her zaman hainlerin üzerindedir" Gündem Müjde Filyos'ta mı gizli? Gündem 20 uzman yardımcısı alınacak Gündem