Finlandiya'dan NATO üyeliği açıklaması: Ortam sakinleştikten sonra görüşmeliyiz

Son dakika haberi... Finlandiya Dışişleri Bakanı, İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında yapılan NATO üyeliği görüşmelerine birkaç hafta ara verilmesi gerektiğini söyledi. Bakan, "Ortam sakinleştikten sonra görüşmeliyiz." dedi.

Abone ol

Son dakika haberi... Finlandiya Dışişleri Bakanı, İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında yapılan NATO üyeliği görüşmelerine birkaç hafta ara verilmesi gerektiğini söyledi. Bakan, "Ortam sakinleştikten sonra görüşmeliyiz." dedi.

"BİRKAÇ HAFTA GÖRÜŞMELERE ARA VERELİM"
Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki görüşmelerin gergin süreçte olumlu bir şekilde ilerleyemeyeceğini düşündüğünü belirtti, "Birkaç hafta görüşmelere ara verelim." dedi.

NATO üyeliği umudunu sürdüren Fin Bakan, "Sakinleşince görüşelim. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüm. Ancak Türkiye'de yaklaşan bir seçim var ve telaşlı bir hava var. Ben NATO üyeliği sürecinin devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

YAŞANANLAR
Türkiye, İsveç ve Finlandiya, İspanya'da 3'lü zirve gerçekleştirmiş, iki ülkenin NATO'ya girebilmesi için bir mutabakat yapılmıştı. Türkiye, İsveç ve Finlandiya'ya birkaç maddeyi şart sunmuş, bunları yerine getirmeleri halinde üyeliğe onay vereceğini söylemişti. O şartların arasında en önemlisi, iki ülkenin terör örgütü PKK/YPG ve FETÖ'ye gerekli mesafenin konulması istenmişti. Ayrıca ülkedeki terör suçlularının iadesi de talep edilmişti. Aradan geçen sürede Finlandiya, İsveç'e göre daha ılımlı bir ortam yarattı. Ancak İsveç, terör örgütü eylemlerine müsaade etti. Sık sık PKK yandaşları Türkiye ve Erdoğan karşıtı eylemler gerçekleşti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NATO KAPISINI KAPADI
Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç'te yaşanan peş peşe skandalları hatırlattı.

Erdoğan sözlerine "Ama şu anda üzerinde hassasiyetle durmam gereken konu, İsveç'in NATO üyeliği başvurusuyla başlayan ve bir esfeli safilinin, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim mushafını yakmasına kadar varan hadiselerdir." diye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dininin, Hazreti Muhammed'in vasıtasıyla ilk müjdelendiği günden beri Ebu Cehil'in sembolü olan pek çok husumetin, saldırının, alçaklığın hedefi olduğuna işaret etti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Buna karşılık Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'i kendisinin indirdiğini ve kendisinin koruyacağını kitabında açıkça hüküm altına almıştır. Müslümanlar olarak bize düşen görev, Rabbimizin koruması altındaki bu kutsal kitabımıza layık olduğu hürmeti göstermek, onun emirlerine uygun bir hayat sürmeye gayret etmektir. Her şey gibi İslam'la müşerref olarak Kur'an-ı Kerim'in aydınlığına kavuşmak da bir nasip işidir."
Sinan Ateş'in ailesinden yeni açıklama Gündem 'NATO konusunda bizden destek beklemeyin' Gündem Diyarbakır anneleri İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kınadı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu Gündem