Fethiye'nin İngiliz Turist Akını Bekleniyor

The Times'ın Fethiye'yi öne çıkarması İngiliz turist sayısını artıracak.

Abone ol

İngiliz The Times gazetesinin, Muğla'nın gözde ilçelerinden Fethiye'yi ekim ayında plaj tatili için dünyanın en iyi destinasyonları arasında üçüncü sırada göstermesi, bölgedeki turizm hareketliliğini artırması bekleniyor.

Otelcilerden Pozitif Yorumlar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu haberin sektörde sevinçle karşılandığını belirtti. Uysal, "Fethiye'nin bu listeye girmesi büyük bir başarı. Doğası, tarihi ve plajlarıyla Avrupa'nın en çekici destinasyonlarından biri olma potansiyeline sahibiz. Bu tür haberler, eylül ve ekim aylarında yurt dışından gelecek turist sayısını artıra bilecektir. Tesislerimizin doluluk oranını da yükseltecek," dedi.

İngiliz Pazarında Umut Verici Gelişmeler

Uysal, bölgenin en büyük turist pazarının İngiltere olduğunu ve gelen turistlerin %60'ının İngilizlerden oluştuğunu vurguladı. "Bu haber, gelecek yıllardaki rezervasyonlarımızı artıracaktır. 2025 yılı için sektör için olumlu bir etki yaratacağını düşünüyoruz," ifadelerini kullandı.

Yerel İşletmelerde Coşku

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu Plajı'nın işletme müdürü Burak Ardahan ise, bu gelişmenin Fethiye ve Türkiye turizmi için sevindirici olduğunu ifade etti. Ardahan, "Bu yıl Avrupa'dan gelen turist sayısında bir artış bekliyoruz. Özellikle Muğla bölgesi İngiliz turistlerle dolup taşıyor. Haberin çıkması, bizim için bilinen bir başarının tescillenmesi anlamına geliyor. Fethiye, Ölüdeniz Kumburnu ve Belcekız plajlarıyla Türkiye'nin uluslararası alandaki gurur kaynağı," dedi.

İngiliz The Times gazetesinin, Muğla'nın Fethiye ilçesini ekimde plaj tatili için dünyanın en iyi destinasyonları arasında üçüncü sırada göstermesinin, bölgeye gelen İngiliz turist sayını arttırması bekleniyor.

Denizli'de TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri: Yapay Zeka Temalı Etkinlikler Başladı Gündem Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır Sakarya'da Son Yolculuğuna Uğurlandı Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Bilgi İnsanları Yaşatmak İçin Kullanılmalı' Gündem Sağlık Bakanı Memişoğlu Gazileri Ziyaret Etti Gündem