Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Kim kalemini sattı? Cesaretin varsa isim verirsin

Seçimlerinden ağır yenilgiyle ayrılan CHP'de hareketli günler yaşanıyor. 'İstifa' çağrılarına kulak tıkayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası ilk grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, istifasını isteyen gazetecilere hakaret etti. Kılıçdaroğlu'na ilk tepki Fatih Portakal'dan geldi. Portakal, "Kimi kastediyorsanız isim vereceksiniz. O cesaret siz de varsa o ismi vereceksiniz. Ama o cesaret sizde yok. O cesaret olmadığı için bu şekilde itibarsızlaştırıyorsunuz." dedi.

Abone ol

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girdiği yarışı kaybetti.

Alınan hezimet sonrası CHP'de hareketli günler yaşanıyor. Kılıçdaroğlu, kendisi hariç tüm MYK üyelerini değiştirirken istifa ve değişim çağrılarına da kulak tıkadı.

CHP'de seçim sonrası ilk grup toplantısı bugün gerçekleştirilirken, Kılıçdaroğlu, başarısızlığı nedeniyle kendisini istifaya çağıran gazetecilere hakaret etti.

Kılıçdaroğlu istifasını isteyen gazetecilere "Kalemini satan gazetecileri sorgulamak benim görevimdir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına Fatih Portakal'dan sert tepki geldi.

İşte Portakal'ın açıklamalarından derlenenler:

NASIL YAPACAKSINIZ KEMAL BEY?

Kılıçdaroğlu "değişimin önünü açacağım" dedi. Peki Kemal Bey nasıl yapacaksınız bunu? Yani estiniz gürlediniz. Çok güzel de konuştunuz. 'Onu yapacağım bunu yapacağım' yaşınız da 74. Hangi seçimde yapmayı düşünüyorsunuz? Nasıl yapacaksınız? Öyle beylik cümleyi ben de kurarım. Ben de 'değişim yapacağım arkadaş' Nasıl yapacaksınız çok merak ediyorum. Neyle yapacaksınız, nasıl yapacaksınız? Kemal Bey siyaseti çok iyi biliyor.

KALEMİNİ SATANLAR KİMLER?

Kalemini satanlar kimler? Bunu kendi üstüme alınmadım. Kalemini satanlar kimler? diye kime söylüyor bilmiyorum. Ama eğer siz de o laiklik varsa kalemini satanlar kimler açıklarsınız. İsim verirsiniz. Beni diyemeyeceğinizi biliyorum. Benim olmadığımı biliyorum. Ben paramı her zaman alın teri ile kazandım. Öyle ne savcı yerine koydum ne yargıç yerine koydum. Ben alınırım alınmam ayrı mesele. Kimse açıklayacaksınız? Algı yaratıyorsunuz burada.

CESARETİNİZ VARSA O İSMİ VERECEKSİNİZ

Bana bir sürü telefon var "Seni mi kastetti?" diye. Kimi kastediyorsanız isim vereceksiniz. O cesaret siz de varsa o ismi vereceksiniz. Ama o cesaret sizde yok. Çünkü o cesaret olmadığı için bu şekilde itibarsızlaştırıyorsunuz.

AÇIKLAYAMAZSANIZ YAZIKLAR OLSUN!

Başarısız olan siyasetçinin ilk yaptığı iş sorunu gazetecinin üstüne atmaktır. Başkasının üstüne değil. Eleştirmek en doğal hakkımız ben size saygısızlık yapmıyorum. Her ekrana çıktığımda ben cümlelerimi kafamda tasarlamam sadece kelimelere bakarım. Pişkinlik kelimesi, basiret kelimesi kontrol ederim bunlar hakaret midir değil midir? diye. Yargıtay kararlarına kadar girerim. Hiç biri de değildir. O yüzden cesaretli bir liderseniz kim bu kalemini satanlar açıklarsınız. Açıklayamazsanız eğer yazıklar olsun! O kadar diyorum. Kim para aldı ya? Kalemini satan kimdir? Satılık kelimesi parayla iş görendir. İsim vereceksiniz. Bizim sizi eleştirme hakkımız var. Neden çünkü kaybettiniz. Lütfen bir kez daha söylüyorum isim açıklayın.

CHP'li isimden Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler: FETÖ'ye umut verdi Gündem Ekrem İmamoğlu'na tepki! 'Haydi tatile, tatile...' Gündem Sözünü tutan CHP'li! Erdoğan'ın heykelini dikecek Gündem Ümit Özdağ: Tek çözüm sınırlarımıza mayın döşemek Gündem