Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, İmamoğlu'yla girilen açılış polemiği hakkında konuştu

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan katıldığı bir canlı yayında Ekrem İmamoğlu'nun Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış davetiyle ilgili tartışmalara ilişkin "Bir büyükşehir belediye başkanını ben davet edecek olsam, mail üzerinden altına bakanlığın etiketini yaparak davet etmem" dedi.

Abone ol
  • Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, tv100 yayınına bağlanarak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış daveti tartışmalarıyla ilgili konuştu.

"TOPLU MAİL"

  • Turan, "Ben bu işlerle gündeme gelmeyi seven birisi değilim. Seçilirsem 30. yılım siyasette olacak. Yıllardır aktif siyasetin içerisindeyim. Daha önce birçok görevde bulundum. Burada bir davet üzerinden bir konu tartışılıyor. Bu yapılan hadise, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor. Biz de bu projenin paydaşıyız. Projenin etrafında reenkarnasyon alanları için uğraşıyor. Daveti yapan bakanlık. Davetiyeyi il protokolünde belli yerlere, burada açılış yapılıyor diye mail yoluyla atılır. Bir büyükşehir belediye başkanını ben davet edecek olsam, mail üzerinden altına bakanlığın etiketini yaparak davet etmem. Şahsı adına yazılmış, imzayla birlikle davet ederim. Toplu mail olarak atılmış. Sonra da büyükşehir özel kalemi tarafından dönülmüş. Bizim de özel kalemimiz tarafından da 'bu bizim açılışımız değil, toplu mail olarak atılmış" dedi.

"POLEMİK ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR"

Turan, sözlerini şöyle noktaladı:

Ben polemiklerle anılan birisi değilim. Yapmamaya çalıştım. İmamoğlu benim eski arkadaşım, çok eski tanıyorum. Konu burada çok açık bir şekilde özel kalemler nezdinde konuşulmuş bitti. Bu konu benim gündemine ilk kez dün geldi. Bugün yalnız ben açıklama da yaptım. Sayın İmamoğlu, İstanbul'un bir ilçesindeki konuşmasında bu maili yayınlayarak hem bana teşekkür ediyor filan. Oradaki değerli arkadaşlarımıza da söyleceğim şey şu: Ekrem Bey'in amacı davet edildim, edilmedim meselesi değil. Buraya gelmek gibi bir meselesi yok. Ekrem Bey buradan bir polemik üretmeye çalışıyor. Ekrem Bey son 5 yıldır tam İstanbul'da bunu yapıyor. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayburt'a özel video mesaj Yerel Haberler İmamoğlu açılışa davet edildi mi? Gündem İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak Gündem Erbakan, kabri başında anıldı Gündem