EYT ertelendi mi?

EYT son dakika gelişmeler merak ediliyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında EYT düzenlenmesi ertelenecek mi sorgulanıyor. EYT, Şubat ayı başında Meclise gelmiş ve komisyona gönderilmişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasa teklifinin geçen hafta Meclise gelmesi bekleniyordu. Peki, EYT ertelendi mi? EYT Meclise ne zaman gelecek? EYT başvuruları ne zaman başlayacak? İşte EYT son dakika haberleri...

Abone ol

EYT'li vatandaşlar, yasa ile ilgili son dakika gelişmeleri anlık olarak takip ediyorlar. EYT düzenlemesi, yasa teklifi geçen hafta Meclis Başkanlığına sunulmuş ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyordu. Teklifin geçen hafta Meclis Kurulunda oylaması sunulması bekleniyordu. Kahramanmaraş deprem nedeniyle Meclis çalışmaları yaşanan felaket üzerine yoğunlaştı. Peki, EYT ertelendi mi, ne zaman yasalaşacak? EYT başvuruları ne zaman başlayacak?

EYT ERTELENDİ Mİ?

EYT yasa teklifinin geçen hafta Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yasalaşması bekleniyordu. Deprem sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık" açıklamasını yaptı.

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Vatandaşların, EYT başvurusu yapabilmesi için yasanın Meclisten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayınlanması gerekiyor. Meclis çalışmaları 21 Şubat'tan sonra başlayacak. Bu tarihten sonra EYT Meclise gelir ve yasalaşırsa başvurular başlayacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek.

EYTLİLİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile açıklamasında Şubat'ta yasalaşmasını, Mart'ta ise ilk maaşların hesapta olmasını beklediklerini söylemişti.

EYT
Enkazdan kurtarıldı kurtarma gönüllüsü oldu Gündem Uzmanı uyardı: Türkiye deprem konusunda dünyanın 5. tehlikeli ülkesi Gündem Adana'da yaptığı binalarda 100'den fazla can kaybı olan müteahhid tutuklandı Gündem Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Gündem