EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT son dakika haberler 14 Ocak. EYT gelişmeleri vatandaşlar tarafından sıkı sıkıya takip ediliyor. Yıl sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin yürürlüğe girmesi için TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Peki, EYT ne zaman MEclise gelecek, ne zaman yürürlüğe girecek?

Abone ol

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT düzenlemesi için gözler TBMM'de. Vatandaşlar bir an önce EYT'nin yürürlüğe girmesini istiyor. EYT ile ilgili yasal süreç tamamlandıktan sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK'ye yapılacak. Yaş şartı aranmayan EYT düzenlemesi ne zaman Meclise gelecek? İşte EYT son dakika gelişmeleri, yetkililerden EYT açıklamaları...

EYT NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, seslerini duyurmak için Twitter'dan her gün paylaşımlar yapmaya devam ediyor. EYT düzenlemesine dair yetkili isimlerden açıklamalar da gelmeye devam ediyor. 

"EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin" diyen Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifinin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, geçen hafta, 'Biz bunu bitirdik, takdir yüce Meclis'in takvimi çerçevesinde.' diye ifade etti. Meclis'e geldikten sonra 10 günlük bir süre gerekir. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Çünkü muhalefet, 20 milletvekiliyle Meclis'i tıkayabiliyor. Bu engellemeleri de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil." şeklinde cevap verdi. 

EYT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sözleşmelilerin kadroya geçişini sağlayacak yasa teklifinin ise gelecek hafta Meclis gündeminde olacağını söyledi. Bilgiç, 16 Ocak Pazartesi günü yasa teklifinin TBMM'ye gelmesini, aynı gün komisyonda görüşülmesini ve aynı hafta içinde yasalaşmasını beklediklerini açıkladı.

EYT
Eren Abluka Sonbahar- Kış-21 operasyonu başladı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı Gündem 11 PKK/YPG’li teröristin etkisiz Gündem İmamoğlu Umre'de Gündem