EYT Meclise ne zaman gelecek Bakan Bilgin cevapladı!

EYT son dakika haberleri... EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yürürlüğe girecek anlık olarak sorgulanan konuların başında geliyor. EYT ile son dakika açıklaması yapan Bakan Bilgin, EYT'nin TBMM'ye geleceği tarihi söyledi. Peki, EYT ne zaman yasalaşacak? EYT'liler ne zaman ilk maaşını alacak?

Abone ol

EYT ile ilgili son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, günlerdir sorulan EYT ne zaman Meclise gelecek sorusunu cevapladı. EYT'nin Meclise gelmesi halinde onaylanıp Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte yasalaşacak. İşte EYT son dakika haberleri...

EYT NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesi için önce Meclise gelmesi gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin EYT düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin bu hafta Meclis'e gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya Bilgin, "EYT bu hafta Meclis'e tahmin ediyorum gelir. Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz tümüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar." dedi.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

EYT'nin yasalaşması için önce TBMM'ye gelmesi ve sonrasında oylanıp onaylanması gerekiyor. Meclis'ten onay aldığı vakit ertesi gün Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte EYT yasası yürürlüğe girmiş olacak. Bu hafta Meclise gelmesi beklenen EYT'nin bu hafta veya önümüzdeki hafta başında Resmi Gazete'de yayınlanması ile yasalaşmış olacak.

EYT'LİLER NE ZAMAN İLK MAAŞLARINI ALACAK?

EYT düzenlemesi ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, EYT'lilerin şubat ya da en geç martta aylıklarını almaya başlayacakları yönünde açıklaması bulunduğunu belirtti.

EYT
"Yağış yetersizliği nedeniyle kriz söz konusu değil" Gündem Bakan Kurum'dan İstanbul Finans Merkezi açıklaması Gündem Milli Savunma Bakanı Akar "Pençe Kilit Operasyonu"na ilişkin açıklamalarda bulundu Gündem Hollanda'da Kur'an saygısızlığı! Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı Gündem