'Evim sağlam mı?' diyenler dikkat! Tek tek araştırıyorlar: İki adımlı incelemelerde 'karot' detayı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok vatandaşın aklında tek soru var: Evim sağlam mı, depreme dayanıklı mı? Duvardaki ufak çatlaklar bile vatandaşları korkuturken deprem bölgelerinde de bunun için çalışmalar başladı. Ekipler evleri teker teker gezerek kolonları ve kirişleri inceliyor. İncelemeler sonucunda gerekli görülen evlerden ise karot örneği alınıyor. Evin depreme dayanıklılığını ortaya koyan o çalışmaların ayrıntıları açıklandı...

Abone ol

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'dan deprem bölgelerine giderek evleri tek tek inceleyen ve numune alan görevliler vatandaşların endişelerini gidererek hasar tespit çalışmalarına hız kazandırdı.

AKILLARDAKİ SORU İŞARETİ: KORKMALI MIYIM?
Deprem bölgesinde ev az ya da çok hasar alan vatandaşlar en ufak çatlaktan dahi "Korkmalı mıyım" diyerek endişe ediyor. Vatandaşlar evinde artık ikamet edip edemeyeceğini, kolonlarda bir sorun olup olmadığını merak ederken tüm bu sorular bölgedeki ekiplerin hasar tespit çalışmalarıyla yanıt buluyor.

ÖNCE KOLON VE KİRİŞLER KONTROL EDİLİYOR
Show Haber'de yer alan habere göre ev ev gezip binaları kontrol eden ekipler önce kolon ve kirişlere bakıyor. Evlerde bulunan duvarlardaki ince çizgiler dahi yaşayanları endişelendiriyor.

'KAROT' ÖRNEĞİ
Binalarda hasar tespitinde ekipler önce tek tek evleri gezip gözle görülebilir bir çatlak ya da hasar olup olmadığını kontrol ediyor. İkinci adım olarak ise riskli görülen evlerden karot örneği alınıyor ve o evlerle ilgili daha detaylı inceleme yapılıyor. Böylece evin depreme karşı son durumu netlik kazanıyor.

51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı ile ilgili iddialar doğru çıktı! Gündem Uzmanı açıkladı: İstanbul'daki riskli ilçeler tek tek sıralandı! Gündem Bakan Yanık duyurdu: Diyabet hastası depremzede çocuklara glikoz ölçüm cihazı! Gündem Bakanlıktan yalan haber hakkında açıklama geldi Gündem