Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'ndan dikkat çeken iddia: Kılıçdaroğlu’nun başkanlığı hukuken düştü

Seçim yenilgisinin ardından CHP’de kurultay tartışmaları sürerken, 2015’teki kurultayın ertelenmesini Yargıtay’a taşıyan başörtüsü karşıtı söylemleriyle adından söz ettiren eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 27 Temmuz itibarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının hukuken düştüğünü savundu.

Abone ol

Başörtüsü karşıtı söylemleriyle daha önce adından söz ettiren eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu şimdiler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamaları ile gündemde...

Dikkat çeken bir iddiayı ortaya atan Eminağaoğlu, "CHP tarihinde, kurultaylar çekişmeli geçmiş ise de kurultaylar süresi içinde yapılmıştır. Şu anda yaşanan durum, nedense Sayın Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde yaşanır oldu ve de ilk kez yaşanmıyor" dedi.

"ÜÇ YILLIK SÜRE DOLDU"

T24'ün haberine göre Kılıçdaroğlu’nun 25 ve 26 Temmuz 2020'de yapılan son kurultayda CHP Genel Başkanlığı'na seçildiğini hatırlatan Eminağaoğlu, "CHP Tüzüğü'nde ve Siyasi Partiler Yasası’nda (SPY), kurultayların iki yılda bir yapılacağı, en çok bir yıl ertelenebileceği hükmü yer alıyor. CHP, Temmuz 2022'ye kadar kurultayını yapmayarak, kurultayı bir yıl erteleme yoluna gitti. Şimdi kurultay için öngörülen toplam üç yıllık süre dolmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu

ADAYLIK SİNYAL: BURADAYIM

Eminağaoğlu, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanlığı'na adaylık için mesaj verdi. Paylaşımında Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Eminağaoğlu, şunları kaydetti:

Sayın Kılıçdaroğlu 'genel başkanlık yükünü taşıyabileceğine inanacağım, CHP'nin ilkelerine bağlı, partiyi ileri götürebilecek, geçmişi temiz birisi olsa yarın bırakırım' demiş. Yarını da beklemesin. Genel başkanlık, O'nun görmesine ve icazetiyle de değil. Buradayım! #CHP

OĞLUNU ÖNE SÜREREK DAVA AÇMIŞTI

Eminağaoğlu, Türkiye'de başörtüsü özgürlüğünün geldiği yıllarda atılan adımlara karşı çıkan isimler arasında yer alıyordu.

Eminağaoğlu, orta öğretimde öğrencilerin başörtü ile derslere girebileceği düzenlemeyi hedef alarak Danıştay'a dava açmış, verdiği dilekçede ise oğlunu örnek vererek yaşanacak durumdan olumsuz etkileneceğini öne sürmüştü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı! 50 göçmen kaçaklığı organizatörü yakalandı Gündem Elindeki pankartıyla Ken'ini arıyor! Ukraynalı Barbie İstanbul sokaklarında Gündem Ahmet Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Habitat İcra Direktörü'nü kabul etti Gündem