Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'a tutuklama talebi

Aralarında eski belediye başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu Beşiktaş Belediyesi'ne rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Abone ol

Beşiktaş Belediyesine yönelik ’rüşvet’ soruşturması çerçevesinde yakalanarak adliyeye sevk edilen eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli, ’irtikap’ ve ’zimmet’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Şüpheliler Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günday olmak üzere 7 şüpheli, savcılıkta verdikleri ifadenin ardından ’icbar suretiyle irtikap’ ve ’rüşvet almak’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 8 şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. Öte yandan 1 şüphelinin emniyetten serbest bırakıldığı, 1 şüphelinin ise Savcılıktan serbest bırakıldığı öğrenildi.

17 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ
Beşiktaş Belediyesi'ne çıkar amaçlı bir şekilde suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına yönelik şekilde yürütülen soruşturma kapsamı dahilinde eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi, Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Düzenlenen operasyonda 16 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

"İmamoğlu adaylık için bir ay önce WhatsApp grubu kurdu" Gündem "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu" Gündem Akşener: Zulüm sizinse sandık bizimdir Siyaset Halk TV Davutoğlu'nun konuşmasını yarıda kesti Gündem