Erzurum'daki Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nda 201 Bin Hayvan Kontrol Edildi

Erzurum'da kurulan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu, hayvan sağlığını korumak için önemli bir görev üstleniyor.

Abone ol

Türkiye'de hayvan hastalıklarıyla mücadele amacıyla geçn yıl kurulan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu, Erzurum'da büyük bir başarıya imza attı. Bu istasyon, 6,268 araç ve 201,285 hayvanın kontrolünü sağladı.

DENETİM İSTASYONUNUN ÖNEMİ

Vali Mustafa Çiftçi, Çiğdemli Mahallesi'nde yer alan denetim istasyonunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi, İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger'den istasyonun işleyişi hakkında bilgi aldı.

KONTROL SÜRECİ VE HEDEFLER

Kontrolsüz hayvan hareketlerini önlemek ve hayvan hastalıklarının yayılımını engellemek için 7/24 hizmet veren bu istasyon, hayvan sağlığını korumanın yanı sıra toplum sağlığı açısından da büyük bir öneme sahiptir.

VALİ ÇİFTÇİ’NİN TEMASLARI

Denetim sırasında Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Göktan Tanyıldızı gibi önemli isimler de Vali Çiftçi'ye eşlik etti.

Türkiye'de hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında ilk kez Erzurum'da kurulan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nda, bugüne kadar 6 bin 268 araç ve 201 bin 285 hayvanın kontrolü sağlandı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi (sağ 4), denetim istasyonunda incelemelerde bulundu.

Çanakkale'de İHA ile Narkotik Operasyonu Gündem İtalya'da Filistin'e Destek Yürüyüşü Gündem 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' filminin özel gösterimi Gündem Türkiye'den Kıbrıs'a Önemli Destek Gündem