Erzurum'daki saldırıdan sonra Sabiha Göçken Havalimanı'nda konuşan İmamoğlu, Bakan Soylu'yu hedef aldı: Utanmaz adam, iftiracı, yalancı!

Erzurum'dan İstanbul'a dönen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sabiha Gökçen Havalimanı'nda vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak "İçişleri Bakanı Erzurumlulara nasıl provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı! Bu ahlakını yitirmiş bir adam." dedi.

Abone ol

Erzurum'da miting yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara seslendiği esnada taşlı saldırıya uğradı. İmamoğlu konuşmasını yarıda kesip alandan ayrılmak zorunda kalırken, otobüsün camları kırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği mitinge yönelik saldırının ardından İstanbul'a döndü.

HAVALİMANINA AKIN ETTİLER
Olayın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nu karşılamak için İstanbullulara Sabiha Gökçen Havalimanı'na davet etmişti.

Kaftancıoğlu'nun çağrısının ardından büyük bir kalabalık İmamoğlu'nu karşılamaya geldi.

VATANDAŞLARA SESLENİYOR
İmamoğlu Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kendisini karşılayan İstanbullulara seslendi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"Sevgili İstanbullular. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ekrem'e değil milletimin her bir ferdine helal olsun. Sevgili hemşehrilerim, güzel insanlar. Biraz dertleşelim.Ülkemizi bu duruma getiren bir avuç insanın kötü davranışlarının, onlardan kurtulana kadar sonu gelmeyecek O koca taşların yaraladığı o insanlara Allah şifa versin. Üzüntülüyüz. En kısa zamanda onlarla bir araya gelip kucaklaşacağım.

İMAMOĞLU'NDAN BAKAN SOYLU'YA: "UTANMAZ ADAM, İFTİRACI, YALANCI"
Önemli bir an yaşıyoruz. Tarihi bir sürecin içindeyiz. Erzurumlulara kırıcı davranmayın, onlar masum. Bugün o meydanda kim olduğu belli olmayan o 100-200 kişi asla masum değil. İçişleri Bakanı bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlulara nasıl provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş şekilde, gözü fırfır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam. Üç. defa kendim televizyonlara söyledim. Allah biliyor. O şehirde benim akrabalarım, ticaret yapan insanlarım var. Defalarca gittim. Erzurumlu boşuna dadaş adını almamıştır. Erzurumlu yiğittir.Bu akşamki yaşlanan süreci birazdan burada aydınlatacağım. Bu işin Erzurumlularla uzaktan yakından ilgisi yok.

Peşin peşin söyleyeyim. 3 defa kendim tv'lere bunu söyledim. Çocukluğumdan beri Erzurum'la irtibatı olan bir insanım. Trabzon'la Erzurum kapı komşusudur. O şehirde benim akrabalarım var, ticaret yapan insanlarım var, hısımlarım var. Stadında maç izledim. O stadı da biz yapacağız. Erzurumlu boşuna dadaş adını almamıştır. Nene Hatun'un torunlarıdır. Erzurum bu bir avuç ne olduğu belli olmayan insana pabuç bırakacak bir şehir değildir.Bu işin Erzurumlu ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

"HAFTA İÇİNDEN BERİ KONUŞULUYOR"
Erzurum'a gidecektik. Bir anda haber geldi. Halk buluşması yapacağımız yere otobüsler çekiliyor. Neymiş, büyükşehir belediyesi orada otobüs tanıtımı yapacakmış. Bakın o an itibarıyla arkadaşlarımız diyalog kurmaya başladı. Akabinde valinin danışmanıma verdiği cevap, merak etmeyin gerekli tedbirleri aldık, 5 bine yakın polisimiz hiçbir problem çıkarmayacak. Peşinden bu otobüsler oradan çekildi. Çekildikten sonra vali tekrar hem danışman arkadaşlarıma, hem milletvekilimize bir sorun yok, gelecekler konuşmalarını yapacaklar hiçbir problem olmayacak dendi. Erzurum'a indik, orada bir grubun toplanmakta olduğunu bize haber verdiler. Problem yok polis tedbir aldı dediler. Biz oraya gittik. Bu konu hafta içi konuşuluyor.

"ARKADAŞLARIM BENİ KORUDU"
Burada önce miting alanı tartışılıyor, miting alanında sorun çıkarıyorlar. Burasıyla ilgili sorun olmaz Ekrem Bey gelir, selamlama yapar ve hatta gerekirse otobüsle esnafları selamlayarak Erzurum gezisine devam eder. Valiyle uzlaşılıyor. Uzlaşmaya göre buranın kararı alınıyor. Biz oraya gittik. Vardığımızda aynen böyle bir ortam, vatandaşlara sesleniyoruz. Arkamız boşluk. Hemen onun arkasında sözüm ona 1,5 metrede bir polislerin yüzüne baktığı 150-200 kişi. Beni polis kardeşlerim de dinlesin. 150-200 insan orada. Burada sizden daha fazla kalabalık beni karşılıyor. Konuşmama başlıyorum. 5-6 dakika sonra taşlar yağmaya başladı. Tek bir müdahale yapılmadan izlendi. Arkadaşlarıma isabet eden taşlar, camlara isabet eden taşlar. Ben bu konuşmayı yaparken 150 metre ilerde de 150-200 kişi vardı. Bunlar azmettirilmiş insanlardır. Gözümün önünde bir çocuğun kafası kanamaya başladı, teyzeler amcalar yaralandı. Arkadaşlarım beni korudular.

"EMNİYET MÜDÜRÜ KILINI KIPIRDATMADI, HESABINI VERECEK!"
Bakın bu polis meselesi değil. Polisler bizim canımız ciğerimiz. Belediye başkanı zavallı bir hamle yaparak tarihe kara leke almış bir yerel yönetici olarak geçmiştir. Emniyet güçlerimiz taş atarak resmen onları koruma altına alarak taş atmalarını seyretti. Emniyet müdür kimdir? Emniyet müdür nasıl bir talimat aldı ki o polis yerinden kıpırdayamadı. Defalarca seyrediyorsunuz elinde Türk bayraklarıyla buraya gelmiş insanlara taş yağıyor dememe rağmen ne oldu da emniyet müdürü kılını kıpırdatmadın? Emniyet müdürü, validen bile talimat almayacaksın, görevini yapacaksın diye bir talimat almış mıdır? Hesabını verecek.

"BİR YETKİLİ ARAYIP GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİ"
Yaralı insanlarla görüntülü konuştum. Bana vali bilgi vermek için aradı, 7 kişi yaralı tespit ettik dedi. Ben 12 kişiyle konuştum. Yandaki telekom çatısında kamerayla çekim yapan polisler de var. Bu saldırıyı yapan o 200-300 kişi içinden şu ana kadar kaç kişi gözaltına alındı? Cevap bekliyoruz. Vali bey 5 bin polisle tedbir aldığını söylemesine rağmen ne için hiçbir müdahalede bulunulmadı? Ne için biz havalimanına giderken yanımızda doğru düzgün polis aracı bulunmadı? 2,5 saat havalimanında beklememe rağmen tek bir emniyet müdür yardımcısı, vali yardımcısı ya da bir yetkili gelip geçmiş olsun diyemedi? Bu soruların cevabını bu dönemin içindeki bir avuç insandan asla beklemiyorum. Bu soruların cevabını bir hafta sonra tek tek alacağız. Milletimiz adına alacağız.

'ÇOCUKLARI BİLE BUNLARDAN UTANIYOR'
Bu atılan taşlar İmamoğlu'na atılmadı. Bu atılan taşlar kardeşliğimize, bu memleketin değerlerine, inancına atılmıştır. Bu atılan taşlar milletin birlik ve beraberliğine atılmıştır. Bu azmettirici zihniyeti de biliyoruz. Biz bugün karşımızdaki bir avuç insanın siyasi stratejisinin, içinde bulunan sistemi, aklı, bir takım düşünceleri açıklarken acaba biricikleri rahatsız mı oldu? Bunlar bin yıllık devlet geleneğimizi çürüttüler. Ama biz bu memleketin esas unsurları, yani milletimizle bu memleketin devlet geleneğini hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bu devlet bir parti devleti yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu bir avuç insanın çocukları bile bunlardan utanıyor. Onların evladı olmaktan utanıyor. Ben onların gözlerinin içine bakıp görüyorum.

"BEN SEVGİ PITIRCIĞIYIM"
Bir kısım tavsiyelerde bulunacağım. Bunlar durum tespitidir. Beni iyi dinleyin. Gülümsemenizi yüzünüzden eksik etmeyin. Ben burada gençleri görüyorum. Hanımefendileri görüyorum. Bakın siz nasıl bugüne kadar güler yüzle kazanmışsak, unutmayın bana ne dediler? 2019'da 'bu sevgi pıtırcığı' dediler. Ben sevgi pıtırcığıyım. Senin gibi, o bir avuç insan gibi suratı asık olacağıma sevgi pıtırcığı olurum. Her biriniz bulunduğu yeri sevgiye boğacaksınız.

2019'U HATIRLATTI
2019'da da seçimi elimizden almaya kalktılar. Bize oy vermeyenler bile bize 'iyi ki bu adam kazandı' dedi. Kötülüğe son vereceğiz, iyilik kazanacak. Herkesle güzel konuşacağız. Allah bu memleketi korusun, Allah bu milleti korusun. Allah bu memleketi bu bir avuç insanın kötülüklerinden korusun. Her şey çok güzel olacak. Buradan evimize güler yüzlü, sakince gideceğiz. Aramızda kalsın, eve giderken gördüklerinize deyin ki, 'Ekrem Bey söyledi kazanıyoruz' dedi. Hepinize teşekkür ediyorum.

Erzurum Valisi'nden İmamoğlu'na taşlı saldırı sonrası açıklama Gündem İmamoğlu'na taşlı saldırıya hükümet kanadından ilk yorum Gündem Bakan Varank: Kılıçdaroğlu'nun ABD'de FETÖ ile görüştüğüne dair duyumlarım var Gündem Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan İmamoğlu'na yanıt SEÇİM 2023