Erdoğan'ın peş peşe gelen iktidarının filizlendiği gece! 94 seçimlerinde Erdoğan'ın özgüvenli ve neşeli tavırları "Seçim gecesi nasıl yönetilir"'in yanıtı

14 Mayıs akşamı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu yaptıkları basın açıklamalarında sık sık kaosa yol açabilecek ifadeler kullandı. İkili tüm gerginliğini kamuoyuna yansıtırken Anadolu Ajansı'nın itibarını zedeleyen ifadeler kullandı. Yaşananların ardından akıllara Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı seçildiği 1994 yerel seçimi gecesinde kayda alınan görüntüleri geldi. Erdoğan'ın neşeli sohbetleri muhalefete ders niteliği taşıdı.

Türkiye geçen hafta tarihi bir seçim gecesi yaşadı. O gece birçok şey yaşandı fakat en dikkat çeken durumlardan biri de muhalefetin süreci yönetememesi oldu.

14 Mayıs akşamı kamuoyunu partilerden bilgilendiren 3 isim vardı. Biri AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, diğerleri ise Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Sözcü Çelik gelişmeleri kamuoyu ile paylaşırken sade bir dille durum bilgilendirmesi yaptı fakat muhalefet kolunda durum pek öyle olmadı. İmamoğlu ve Yavaş oy kullanma işlemi devam ediyormuşçasına Türkiye'nin önemli kurumlarından biri olan Anadolu Ajansı'nın itibarını lekelemeye çalışan iddialar öne sürdü.

İkili tüm gerginliğini ve telaşını kamuoyuna yansıtırken akıllara 27 mart 1994 Yerel Seçimleri'nin yapıldığı akşam geldi.

O dönem Refah Partisi'nden aday olan Recep Tayyip Erdoğan, 973.704 oyla ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Erdoğan'ın o gece basın mensuplarıyla yaptığı bir röportaj adeta "seçim gecesi nasıl yönetilir?" dersi niteliğinde.

Seçim gecesi kayda alınan görüntülerde Erdoğan'ın basın mensuplarıyla oldukça sıcak bir diyalog içerisinde, rahat ve neşeli bir hali olduğu yansıdı.

"Seçmeni eşek gibi Kılıçdaroğlu'na oy vermeye mecbur bırakamazlar" SEÇİM 2023 CHP'li belediyeden depremzedelere zulüm! Oy çıkmadı diye kaldıkları yerden çıkarıyorlar Gündem TBMM ne zaman göreve başlayacak? SEÇİM 2023 Erzurum'da aranan suçlu atıyla kaçarken Dron ile yakalandı Gündem Gayrettepe'deki yangının başladığı anlar VİDEO Gündem İlk seferi Cumhurbaşkanı gerçekleştirdi Gündem Şirin Payzın HDP'nin İstanbul ve Ankara'da aday çalışmalarını sorguladı: Neden? Gündem Merdan Yanardağ İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'dan aday çıkartmasına 'hainlik' dedi Gündem İstanbul Kartal'da araçların üzerine ağaç devrildi Gündem Murat Kekilli'den "Yıkılasın İsrail" şarkısı! Gündem Ankara'daki saldırının görüntüleri ortaya çıktı! Gündem İşte Ankara'daki saldırının patlama anı Gündem