Endonezya'dan sonra Malezya! Başbakan Enver İbrahim Bakan Hakan Fidan'ı kabul etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Endonezya'daki kritik görüşmelerinin ardından Malezya'ya geçti. Bakan Fidan Malezya Başbakanı Enver İbrahim tarafından kabul edildi. Bakan Fidan bu ülkede diplomasi trafiğine devam eden Başbakan Yardımcısı Ahmad Zahid Hamidi ile de görüştü.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gittiği Malezya'nın Penang eyaletinde Malezya Başbakanı Enver İbrahim tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın Malezya Başbakanı İbrahim tarafından kabulüne yer verildi.

Bakanlığın başka bir paylaşımında da Fidan'ın, Başbakan Yardımcısı Ahmad Zahid Hamidi ile görüştüğü belirtildi.

"ZEMİN BULDUKLARI ÜLKELERDEKİ FAALİYETLERİNİ SONA ERDİRDİK"

MİT Müsteşarı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya'da düzenlenen 56. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda konuştu. 

Fidan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Milletimiz ülkemizi bir avuç teröriste ve haine çiğnetmemeye ant içti. Aralarında dava ve yol arkadaşlarımızın da bulunduğu 251 vatandaşımız vatan yolunda son nefeslerini verdiler.

FETÖ terör örgütü ile mücadele devletimizin en öncelikli görevlerinden biridir. Gerçek yüzlerini görenlere karşı her türlü kumpası kurdular.

"DÜNYAYI FETÖ'YE DAR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimize boyun eğdirmeye çalıştılar. Milletimiz bu terör örgütünü tarihin çöplüğüne attı. Zemin buldukları ülkelerdeki faaliyetlerini sona erdirdik.

Birçok ülkede faaliyet gösteren oluşumların kapatılmasını sağladı. Yeni dönemde de dünyayı FETÖ'ye dar etmeye devam edeceğiz."

İstanbul göçmenlere kapatıldı mı? Gündem Dünya basını: Erdoğan bitti demeden bitmez Gündem Zekai Aksakallı 15 Temmuz'u anlatırken gözyaşlarını tutamadı! Gündem Kahramanmaraş'ta deprem! Gündem