Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli açıklama

Son dakika haberleri... Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıya Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı. Cevdet Yılmaz toplantı sonrasında yaptığı açıklamada "Para, maliye politikasıyla finansal istikrar pekişecek. 12. Kalkınma Planı Ekim'de Meclis'e sunulacak" dedi.

Abone ol

Yeni dönemin ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı bugün saat 10.00'da başladı. Toplantıda ekonomi yönetimi tam kadro yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldı.

"CARİ AÇIĞI ENGEL OLMAKTAN ÇIKARMAYA KARARLIYIZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"Toplantıda ilgili kurumların sunumları sonrasında makro ekonomik görünüm ile bütçe detaylı değerlendirildi. Temel politika dökümanları konusunda çalışmalar gözden geçirilmiştir. EKK'nın yeni döneme ilişkin esasları istişare edilmiştir.

Serbest piyasa kuralları içinde ekonomimizin rekabet gücü ve verimliliğini artırmaya kararlılıkla devam edeceğiz. İstikrar ve güven içinde büyümek, büyümenin nimetlerini adaletle paylaşmak temel amaçtır. Yatırım istihdam üretim ihracat hedeflerimizi gerçekleştirirken cari açığı bir engel olmaktan çıkarmaya kararlıyız. Teknolojik atılımları devam ettirecek, ihracat ve turizm gelirlerimizi artıracağız.

12. KALKINMA PLANI EKİM'DE

İstikrar ve güven içinde güçlü liderlik, tutarlı politika setiyle zorlukları aşacağız. Enflasyonla mücadele konusunda etkin ve kararlı adımlar atacağız. 12. kalkınma planını ekim ayında Meclis'e sunmaya planlıyoruz. Eylül'de OVP ile kamu politikaları ve uygulamalarını gözden geçirecek ve kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendireceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ekonomik yapımızı güçlendireceğiz. Mali alanımızı sosyal harcamalar ve nitelikli yatırımlar için kullanacağız. İlgili taraflarla istişare içinde ortak akılla hareket edecek, akademi ve sektörlerdeki diğer paydaşların katkı vereceği şekilde hızlı ve etkin çalışma imkanlarından yararlanarak yolumuza devam edeceğiz."

HAFİZE GAYE ERKAN DA KATILDI

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da ilk toplantıda yer aldı.

Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri de toplantıda yer aldı.

Toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin genel görünüm ve beklentiler değerlendirildi.

EKONOMİDE YENİ DÖNEMİN ŞİFRELERİ

KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik asgari ücret ve faiz açıklamaları geldi. Erdoğan, yeni ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası Başkanı hakkında şu  mesajları verdi:

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de şüphesiz ki ekonomi her zamanki o güçlendirme beklentisini yine aynen devam ettiriyor. Yani burada ekonomiyi bir kenara koyalım diyemezsiniz. Her ülkenin ilk işi ekonomidir. Ve burada da atılacak olan adımda, özellikle gerek Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki görevi gerek Merkez Bankasındaki değişiklik gerek BDDK’da attığımız adım, bütün bunlarla beraber ekonomiyle ilgisi olan Bakanlarımız yani Ticaret Bakanımızdan Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, savunma sanayiine varıncaya kadar hepsi bu işle ilgili. Tabii ulaştırma önem arz ediyor. Gıda, tarım, hayvancılık en önemli adımlardan bir tanesi. Çünkü onun üzerinden de bizi vurmaya kalkıyorlar. Biz bunlara prim vermeden altyapı ve üstyapıda bütün çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konularla ilgili olarak bir taraftan da tabii finans sektörümüzü güçlendirmenin gayreti içerisinde olacağız.

Görüşme 1,5 saat sürdü! Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu'na ne dedi? İşte bomba kulis Gündem Son dakika! Niğde'de 3,8 büyüklüğünde deprem Gündem Suriyeli olduğunu belirtip "Asgari ücretli ölsün" sözleri gündem olmuştu! Gerçek bambaşka çıktı Gündem İsviçre'den Türkiye'ye yönelik skandal! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a... Dünya