Edirne'deki Gazi Mihal Hamamı Koku ve Kahve Müzesi oluyor

Gazi Mihal Hamamı, Edirne'de Koku ve Kahve Müzesi olarak restore edilecek. Vali Sezer, tarihi eserlerin önemine vurgu yaptı.

Abone ol

Gazi Mihal Hamamı, Edirne'de yapılan restorasyon çalışmalarının ardından "Koku ve Kahve Müzesi" olarak ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

VALİ SEZER'DEN AÇIKLAMA

Edirne Valisi Yunus Sezer, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, serhat şehri Edirne'deki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem verdiklerini dile getirdi. Gazi Mihal Hamamı'nın, erken dönem Osmanlı mimarisinin köklü bir örneği olduğunu vurguladı.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI VE AMAÇ

Sezer, hamamın turizme kazandırılarak işlevsel bir hale getireceğini belirtti ve şunları ifade etti:

"Hamamı Koku ve Kahve müzesi yapıyoruz. Çok güzel, Osmanlı'dan bu yana gelen kahvelerin sunumunun yapılacağı bir yer olacak. Edirne, gülün memleketi olduğundan, yıllarca Topkapı Sarayı'na gül ve gül türevleri kokuları göndermiştir. Bu alanı merkezi bir noktaya dönüştüreceğiz."

TARİHİ VE MİMARİ ÖNEMİ

Tunca Nehri kıyısında yer alan Gazi Mihal Hamamı, akıncı ailesinden Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında inşa edilmiştir. Kesme taş ve tuğla malzemeden yapılan hamam, orijinal yapısını korumakta ve çevresindeki Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile bir külliye oluşturmaktadır. Ancak, hamam, Rusların Edirne'yi işgal etmesi sonrası 1829 yılında kapatılmıştır.

Edirne'deki restorasyon çalışmaları, hem tarihi mirası koruma hem de turizm potansiyelini artırma amacı gütmektedir.

Edirne'de restorasyonu süren Gazi Mihal Hamamı "Koku ve Kahve Müzesi" olarak turizme hizmet edecek.

Özgecan Aslan, ölümünün 10. yılında anıldı Gündem Murat 124 ile taşınan cenaze, vasiyeti yerine getirildi Gündem İstanbul'da kar altında balık tutma keyfi Gündem Kar yağışı nedeniyle 49 köy yolu kapandı Gündem