Eda Ece'nin skandal açıklamaları sonrası akıllarda aynı soru: Oyunculara ne oluyor? AK Parti vekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan Haberet.com'a özel açıklamalar

Oyuncu Eda Ece'nin katıldığı bir ödül töreninde depremzedelerle ilgili sarf ettiği sözler tepkilere neden oldu. Son dönemde Ece gibi ödül törenlerinde provokatif söylemlerde bulunan ünlüler neyi amaçlıyor? Yeni dönemde AK Parti'den Manisa Milletvekili seçilen aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili olan usta oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, meslektaşlarının bu tutumunu, Haberet.com'a değerlendirdi. Yenişehirlioğlu, bu tür beyanların kabul edilemez olduğunu belirterek Anadolu irfanı çağrısı yaptı.

Abone ol

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen milyonlarca vatandaşın, seçimlerde hangi adayı desteklediği konusu sanat camiası tarafından provokatif söylemlerle gündeme getirilmeye devam ediliyor.

EDA ECE'DEN DEPREMZEDELERE 'OYLAR' ÜZERİNDEN SKANDAL SÖZLER

Son olarak oyuncu Eda Ece katıldığı bir ödül töreninde depremzedelerle "Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı, sandıktan onu anladık" ifadelerini kullandı.

"MİZAHİ BİR ŞEKİLDE ELE ALDIM"

Tepkilere neden olan sözleri sonrası bugün içerisinde bir açıklama yapan Ece şunları kaydetti:

Beni takdim ederlerken deprem konusu geçti, niye böyle bir şey söyleyeyim? Konu buydu. O yüzden bunu söyledim. Bir sürü mağdur olan arkadaşlarım var. Hassas travmadan zona oldum. Neden dalga geçeyim? Mizahi bir şekilde ele aldım. Bu kadar büyük acıları şaka yaparak da aşıyorsun. Mizah ile bazı şeyleri kurtarıyorum. Benim yapım bu. Ne kadar iyi niyetli biri olduğumu herkes bilir. Özgür birey olarak başkasınınkini savunmayacak biri değilim. Özgürlük herkese. İsteyen istediği kişiye oy verir. Fesatça bakmak linççi tayfanın işi. Tek bir hassasiyetim var. Herkesin özgürlüğüne, travmasına saygılı bir birey oldum. Bunlar benim dünyamda yok. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkemi ne kadar sevdiğimi beni tanıyan herkes biliyor. Ben bu ülkeyi çok seviyorum.

Eda Ece'den önce de birçok ünlü isim depremzedelerin oyları üzerinden provokatif söylemlerde bulunmuş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de bir otelde misafir ettiği depremzedeleri seçim sonuçları açıklanınca çıkarma kararı almıştı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU: TALİHSİZ AÇIKLAMALAR

Ünlülerin bu tutumlarını Yeni dönemde AK Parti'den Manisa Milletvekili seçilen aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili olan usta oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu'na sorduk.

Yedi Güzel Adam, Sevda Kuşun Kanadında, Payitaht "Abdülhamid" gibi dizilerle akıllarda kalan usta oyuncu, meslektaşlarının bu tutumunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yenişehirlioğlu, neyin ne zaman söylendiğinin önemli olduğunu belirterek, "Bazı şeyleri bilerek ve kasıtlı olarak dillendiriyoruz. Çoğu zaman da söylemlerimiz bilinç altımızın yansıması olarak zuhur ediyor. Talihsiz açıklamalar" dedi.

Bahadır Yenişehirlioğlu (Payitaht "Abdülhamid")

"MİZAHLA ÖRTBAS EDİLEBİLECEK ŞEYLER DEĞİL"

Yenişehirlioğlu, isim vermeden Ece'nin tepkiler sonrası açıklamasını hedef alarak "Mizahla açıklanacak ya da bilinç altınızdan saldırı olan o beyanın daha sonra düzeltilmesine yönelik yapılan açıklamalar mizahla örtbas edilebilecek şeyler değil. Orada bir oy durumu söz konusu depremzedeler üzerinden. "Yardımı kimin yaptığını anlamamışlar" beyanı mizah kabul edeceğimiz bir şey değil. Hassas bir konu bu" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu

Yapılan yardımların herhangi bir karşılık beklemeksizin yapılması gerektiğini belirten Yenişehirlioğlu, "Bu sadece insan olmanın, var olmanın arz üzerinde niye var olduğumuzun gereğiyle alakalıdır. Eğer yaptığınız şeyin karşılığında bir şey umuyor, bekliyor ya da size bir fayda sağlamaları düşüncesiyle bu yardımları yapıyor ya da bunu bir reklam aracına dönüştürüyorsanız bunun hiçbir anlamı kalmamış oluyor" dedi.

HATAY DEFNE DEVLET HASTANESİ ÖRNEĞİ

Yenişehirlioğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:
"Sizin yardım yaptığınız insanlar size oy vermeyebilir, sizinle aynı parametrelerde olmayabilir ama Defne örneğinden bakacak olursak kendisine hiç oy çıkmamış bir bölgeye çok kısa sürede devlet hastanesi yapıp hizmete sokmak esas amaç budur.

OTELLERDE KALAN DEPREMZEDELERİN TAHLİYESİ

Depremzedelere yapılan yardım süreci bütün Türkiye ve Dünya tarafından devletimizin bütün kurumlarının hassasiyetiyle yürütülmüştür. Bize oy vermiyorlar diye kaldıkları otellerden çıkartılmak, onlara müstahsil bir yaklaşım sergilemek, yapılan yardımları adeta geri talep ediyor gibi, başka başka platformlarda, başka başka açıklamalarda örneklerini gördüğümüz bu hususlar incitici ve insan olmanın onuruna aykırı davranışlar.

"TEMELİNDE '3. DÜNYA ÜLKESİYİZ' MESAJI VARSA HOŞ GÖRÜLEMEZ"

Genel olarak ödül törenlerinde bu tip açıklamaları yapmak bir manada kendini konuşturtmak, gündemde olmak, sansasyonel bir davranış biçimi ortaya koyarak reklamını yapmak (Malumunuz reklamın iyisi kötüsü olmaz) ya da kasıtlı ve bilinçli ülkenizi zor durumda bırakmak, ülkenizi 3. dünya ülkesi konumuna getirten zihni altyapıyı desteklemek için yapılıyorsa bunlar kabul edilebilir hususlar değil. Asla hoş görülecek davranışlar değil.

"KÜÇÜK SANSASYONLAR İÇİN ÖDÜL GECELERİNİ KULLANMAK"

Bir aydının, bir sanatçının, entelektüel alt kimliği olan bir bakış açısı olan insanların başka parametrelerden beslenmesi gerekirken böylesine küçük sansasyon oluşturacak hassas sinir uçlarına dokunarak, o ödül gecelerini bunun bir aracı gibi kullanmaları kabul edilebilir değil.

"ANADOLU'NUN GERÇEKLERİYLE KUCAKLAŞMAK GEREK"

Biz güçlü bir milletiz, biz güçlü bir devletiz ve Anadolu irfanı denen bir hassasiyete sahibiz. Artık sanatçıların, toplumun önünde gibi görünen gerçek sanatçıların Anadolu irfanına uygun yaklaşımlar sergilemelerini arzu ederim ben de bir sanatçı olarak.

Sizi var eden coğrafyanın parametrelerinden bu kadar uzak bir düşünce dünyasının içinde var olduğunuzu ve bunun doğru olduğuna inanmanız hattı zatında kavanozun içinde yaşayan küçük bir balığın 'ben okyanusta yüzüyorum' demesi gibidir. Başka hiçbir şey değildir.

Bir an önce bu tip açıklamalar yapan dostlarımızın, sanatçılarımızın Anadolu'nun gerçekleriyle kucaklaşmalarını temenni ederim.

TRT OYUNCULUĞU ELEŞTİRİLERİ HAKKINDA

Yenişehirlioğlu, son dönemde gündeme gelen oyunculuk sektöründeki 'TRT dizisi oyunculuğu' eleştirileri hakkında da açıklamalarda bulunarak, bu tür eleştirilerin yersiz olduğunu ifade etti. 'Mahalle baskısı' iddialarını değerlendiren Yenişehirlioğlu, "TRT'nin genel yayın politikasına ve çalışma programına bakarsanız böyle bir ayrım yapmadığını görebilirsiniz. İnsanları kategorize etmek yerine yetkinliğine bakarak rol dağılımı yaptığını görürsünüz. Hiç kimsenin dışlanmadığını görürsünüz. TRT açısından böyle bir 'mahalle baskısı' olmadığı çok aşikar. Hatta TRT bu tür açıklamalarıyla devleti zor durumda bırakan ya da halkımıza ters düşen açıklamalarıyla ortaya çıkan sanatçılara yer verdiği için çoğu zaman eleştirilmişitir ama karşı cenahın aynı hassasiyeti gösterdiğini söyleyemem" dedi.

Türkiye Rusya İran ve Suriye'den kritik zirve! Gündem İmamoğlu yarın hakim karşısına çıkacak: Hesap vermeye hazırız Gündem DP'den istifa eden Amine İlknur Tombul'dan sert sözler: Asla modernleşmeyi kabullenemiyorlar Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz düşük enflasyon mesajı! Gündem