Dünyanın en ünlü gemilerinden olan Titanic laneti devam ediyor: 15 dakikada bir sinyal göndermesi gerekiyordu! Saatlerdir haber alınamıyor

Transatlantik yolcu gemisi olan Titanic, dünyanın en ünlü gemilerinden. 1912 yılında Kuzey Atlantik'te batan Titanic'in 'laneti' devam ediyor. Tam 111 yıl sonra tarih tekerrür etti ve Titanic enkazına turistik gezi düzenleyen bir denizaltı okyanusta kayboldu. 15 dakikada bir sinyal göndermesi gereken denizaltı saatlerdir sinyal göndermezken, denizaltında 5 turistin olduğu belirtildi. Yetkililer, araçta 96 saatlik oksijen kaldığını söyledi. Turistlerin dalış öncesi son görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

Tam 111 yıl sonra tarih tekerrür etti! Dünyanın en ünlü gemilerinden olan, buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanic'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan denizaltı araçlardan biri, Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

ABD Sahil Güvenlik Biriminin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, dün batan denizaltıda 5 kişinin olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada 6,4 metre uzunluğundaki denizaltı ile irtibatın dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesildiği belirtildi. Son sinyalin pazar sabahı alındığı, dolayısıyla denizaltının yaklaşık olarak 2 gündür  kayıp olduğu aktarıldı.

Turistler tarafından on binlerce dolar ödenen küçük denizaltılar ile genellikle turistlere, Titanic'in kalıntılarını göstermek için dalma deneyimi sunuluyordu. Ekipler, kaybolan denizaltını bulmak için çalışma başlattı.

İNGİLİZ MİLYARDER DE DENİZALTIDAYDI

Havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın İngiliz sahibi milyarder Hamish Harding'in Titanic enkazına yapılan turistik gezide kaybolan denizaltı aracında bulunan turistlerden biri olduğu bildirildi.

ÜVEY OĞLU PAYLAŞTI

Harding'in üvey oğlu Brian Szasz, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, babasının Titanic'e inen araçta bulunduğunu belirterek, herkesin dua etmesini istedi.

Daha sonra Szasz, söz konusu paylaşımını silerek, "Annem gizlilik nedeniyle paylaşımımı ve ilgili diğer paylaşımları silmemi istedi. Desteğiniz için teşekkürler." ifadesini kullandı.

"BAŞARIYLA HAREKET ETTİ"

Action Aviation'ın da olay öncesi Twitter hesabından "Denizaltı başarıyla hareket etti, Hamish şu anda dalıyor." paylaşımında bulundu.

İngiliz yayın kuruluşu Sky News'in haberine göre, içinde kaç turistin bulunduğu bilinmeyen aracı kurtarmak için çalışmaların sürdüğünü açıklayan ABD merkezli "OceanGate Expeditions" adlı şirket, normalde her 15 dakikada bir sinyal alması gereken araçtan 7 saatten uzun süredir haber alamıyor.

BUNDAN TAM 111 YIL ÖNCE SULARA GÖMÜLMÜŞTÜ

"Asla batmayacağı" iddia edilen lüks yolcu gemisi Titanic, 10 Nisan 1912'de 2 bin 224 yolcu ve mürettebatla New York'a gitmek üzere İngiltere'nin Southampton kentinden yola çıkmıştı.

Gemi, 15 Nisan 1912'de bir buzdağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü.

Kazada bin 500'den fazla kişi yaşamını yitirmişti, bunlardan bazıları buz gibi soğuk sularda donarak can vermişti. Gemide sadece bin 178 kişiye yetecek kadar filika bulunuyordu. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtarmıştı.

ÇOK SAYIDA FİLME KONU OLDU

Çok sayıda romana ve filme konu Titanic'in enkazı, 1985'te Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından bulunmuştu. 1987-2004 yıllarında yapılan dalışlarda, batıktan çok sayıda eşya çıkarılmıştı.

96 SAATLİK OKSİJEN KALDI

OceanGate Expeditions isimli şirket, denizaltına inen ve özel bir sistemle kontrol edilen aracın Titanik'in batığına inerken kaybolduğunu duyurdu. Ekipler, kaybolan denizaltını bulmak için çalışma başlattı. 

Yetkililer 12.500 fit derinliğinde kaybolduğu açıklanan araç için 96 saatlik oksijen olduğunu duyurdu.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

OceanGate Expeditions isimli şirket tarafından gerçekleşen tura İngiliz milyarder Hamish Harding'in yanı sıra keşfi organize eden şirketin CEO'su Stockton Rush ve Fransız kaşif PH Nargeolet'in de yer aldığı belirtildi. Keşif aracının son bilgi mesajını MV Polar Prince isimli gemiye Pazar günü 04.00'te attığı da öğrenildi. Öte yandan denizaltına binen turistlerin son görüntüsü de ortaya çıktı.

TİTANİC OLAYI NEDİR?

Titanik, Güney Atlantik Okyanusunda 15 Nisan 1912 sabahın erken saatlerinde, Southampton’dan New York’a yaptığı yolculuk sırasında bir buzdağıyla çarpışarak battı. Tahmini 2.224 yolcu ve mürettebattan 1.500’ü aşkın insan öldü. Bu kaza modern tarihin en ölümcül deniz felaketlerinden biri olarak anılmasına sebep oldu.

YKS iddiaları yalanlandı Gündem Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı belli oldu Gündem Abdüllatif Şener'den yine çok konuşulacak ifadeler Gündem Rus gazeteci Erdoğan'ın belgeselini hazırladı Gündem