Dünya basını Bakan Hakan Fidan'ın Blinken'a tavrını konuşuyor! Türkiye Blinken'ın asıl amacını bildiği için böyle davrandı

ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken, Ankara'da Bakan Hakan Fidan ile görüştü. İsrail'in Filistinliler uyguladığı soykırımı destekleyen Blinken, Bakan Fidan tarafından soğuk karşılandı. Türkiye'nin diplomasideki sert tavrı dünya basınında gündem oldu. Al Jazeera'de yer alan bir haberde, "Blinken'ın ana misyonu İsrail'e daha fazla zaman kazanmaktı. Türkler de bunu biliyordu" ifadelerine yer verildi.

Abone ol

İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek veren ABD, Yahudi Dışişleri Bakanı Blinken'ı Türkiye'ye gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'deki toplu açılış törenine katılırken, Blinken ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ilgilendi.

Blinken'ın karşılamada yaşadığı şaşkınlık uluslararası basında da yankı buldu. Yunan basını tokalaşma anına dikkat çekerken Al Jazeera ise soğuk karşılamanın nedenini açıkladı.

TÜRKİYE NEDEN SOĞUK DAVRANDI?

Doha Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsü'nde kamu politikası profesörü Tamer Qarmout ise Al Jazeera'ye "Blinken'ın ana misyonu İsrail'e daha fazla zaman kazanmaktı. Türkler bunu biliyor. Bu yüzden soğuk karşılandı." ifadelerini kullandı.

Yunan Pronews, Blinken'ın sarılma talebinin Hakan Fidan tarafından geri püskürtüldüğünü yazdı.

"Fidan, Ankara'da ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile görüştü. Blinken'ın sarılmasına yanıt vermedi ve yalnızca elini sıktı" ifadelerine yer veren gazete, beden diline dikkat çekti.

Video incelendiğinde Hakan Fidan'ın yakınlığı engellemek için vücudunu sola çevirdiğinin görüldüğü söylendi.

AFP ise Blinken'ın Türkiye ziyareti sırasında Başkan Erdoğan'ın Rize'ye gittiğini belirtti. 'Blinken Ankara'da Türkiye'nin öfkesini yatıştırmayı deniyor' başlıklı analizde, Erdoğan'ın Blinken'ı küçümsediği ifade edildi.

Son dakika! Ankara merkezli 30 ilde zehir tacirlerine operasyon: 476 zanlıya gözaltı Gündem 715 zanlı şahıs gözaltında Gündem Çalışmalara sona gelindi! Bolu Dağı Tüneli bugün hizmete açılıyor Gündem Barış Yarkadaş gazeteciliği bıraktı Gündem