Doğu Anadolu'da Filistin için protesto gösterileri

Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Iğdır'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi.

Abone ol

Doğu Anadolu şehirleri Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Iğdır'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı kitlesel protestolar gerçekleştirildi. Öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve parti temsilcileri, Filistin halkına destek vermek amacıyla bir araya geldi.

ERZURUM'DAKİ EYLEM

Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi kampüsünde öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler eşliğinde yürüyerek merkezi yemekhane binasına kadar ilerlediler. Tıp Fakültesi öğrencisi Yusuf Çiftçi grup adına yaptığı konuşmada, "Gazze direnişi bir yıldır sürüyor. Gazze, şehitleri, yaralıları ve bombalanan hastaneleri ile onurlu bir direniş sergiledi" dedi.

Ayrıca, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Yakutiye Medresesi önünde düzenlenen etkinlikte, Gazze halkına destek vermek amacıyla resim sergisi düzenlendi.

ERZİNCAN'DAKİ DESTEK AÇIKLAMALARI

Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen AK Partililer, Filistin’e yönelik saldırıları yansıtan resim sergisini gezdiler. AK Parti İl Başkanı Alpay Kabadayı, "41 binden fazla masum Filistinli sivil, saldırılarda hayatını kaybetti" şeklinde konuşarak, İsrail’in sivilleri hedef aldığını vurguladı.

IĞDIR VE TUNCELİ'DEKİ EYLEMLER

Iğdır'da, AK Parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cumhuriyet Caddesi’nde toplandı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Akan Gündere, burada yaptığı konuşmada, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı durduklarını belirtti.

Tunceli'de ise AK Parti İl Başkanı Bülent Süner, Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde yaptığı açıklamada, İsrail’in uluslararası hukuku hiçe saydığını ifade etti. Süner, "Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır, mücadelemiz sürecektir" dedi.

SONUÇ

Tüm bu eylemler, Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğini pekiştirirken, halkın ve temsilcilerin uluslararası insan hakları ihlallerine karşı duyarlılığını göstermektedir.

Erzurum'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Erzurum’da Atatürk Üniversitesi kampüsündeki Atatürk ve Gençlik Anıtı Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler eşliğinde merkezi yemekhane binasına kadar yürüdü.

Trabzon'da efsanelerle yeniden futbol turnuvası başlıyor Gündem İsrail'in amacı: Tansiyonu yükseltmek Gündem 2024 İpek Yolu Rallisi Brüksel'de Tanıtıldı Gündem Kadim Çerkes sergisi İstanbul'da başladı Gündem