Diyanet İşleri Başkanlığı, İsveç'teki skandal olayın ardından harekete geçiyor: Avrupa'daki temsilciliklere mektup yazılacak

Geçtiğimiz günlerde İsveç'te İslam aleminin kutsalı olan Kur'an'a yönelik alçakça bir saldırı düzenlendi. Kur'an yakan bir adamın ardından tepkiler peş peşe gelirken Diyanet İşleri Başkanlığı da skandal olayın ardından harekete geçti.

Abone ol

İsveç'te geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan PKK rezaleti sonrasında bir provokasyona daha imza atıldı. Stokholm'de Türkiye Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an-ı Kerim yakılması eylemine izin verildi. Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından İslam dünyası eyleme sert tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı da, İsveç’te Kur’an yakılmasına karşı Avrupa'daki çeşitli kesimlerin temsilcilere mektup yazacak. Yaşanalar yurt dışı temsilcilikleri yoluyla uluslararası mahkemelere taşınmaya çalışılacak.

EYT Meclise ne zaman gelecek? Gündem Dünyada 5. Türkiye'de 1. Gündem Şehidimizin kanı yerde kalmadı Gündem "İlk Evim, İlk İş Yerim" kampanyası kura çekimleri devam ediyor! 64 il için sonuçlar açıklandı Emlak