Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kastamonu’da Temel Atma Törenine Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kastamonu'da yeni bir Kur'an kursu temelini atarak önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Kastamonu'da gerçekleştirilen Fatma Çetin Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursunun temel atma töreninde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş önemli mesajlar verdi.

Medreseler ve Kur'an Kurslarının Önemi

Ali Erbaş, konuşmasında medreselerin ve Kur'an kurslarının medeniyetin temel taşları olduğunu vurgulayarak, "Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kur'an’ın Eğitimdeki Yeri

Erbaş, eğitim yuvası olarak tanımladığı Kur'an kursunda hem öğrenenler hem de öğretenler olacağını belirtti. Erbaş, "Zamanınızın bir kısmını camilerde ilim, irfan alarak değerlendirin. Mihraplarımızda, kürsülerimizde her gün, her vakit buyurun gelin" çağrısında bulundu.

7'den 70'e Eğitim Çağrısı

Eğitim programları hakkında da bilgi veren Erbaş, "7'den 70'e" cümlesinin değiştiğini, "7'den önce de 70'ten sonra da camilerimiz, Kur'an kurslarımız bütün vatandaşlarımıza açık" dedi. 2023-2024 eğitim yılında 4-6 yaş grubundaki 250 bin çocuğun eğitim aldığını aktardı.

Kur'an’ı Anlamak Ve Yaşamak

Erbaş, "Nihai hedefimiz Kur'an'ı bilmeyen öğrensin, öğrenen okusun, okuyan anlasın, anlayan yaşasın" şeklinde konuşarak, temelini atacakları Kur'an kursunun, gelecekte birçok öğrencinin Kur'an’ı öğrenip yaşamasına imkan vereceğini ifade etti.

Törenin Ardından Önemli Anlar

Törenin sonunda Ali Erbaş ile Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ve diğer katılımcılar, butona basarak 120 kişi kapasiteli Fatma Çetin Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu'nun temelini attılar.

Vali Dallı ile Görüşme

Tören öncesinde Erbaş, Kastamonu Valisi Dallı’yı da makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sağda), Kastamonu'da, "Fatma Çetin Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu"nun temel atma törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Önemli Açıklamalar Gündem İstanbul'da özel sergi açılışı Gündem Deniz Bozkurt Adaylığa İmza Attı Gündem Samsun'da 3 araç çarpıştı Gündem