Diyanet Başkanı Erbaş Kazakistan'a Gitti

Ali Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Taganuly ile bir araya geldi ve dini iş birliğine vurgu yaptı.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly'u ziyaret etti. Ziyaret, Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları toplantısı vesilesiyle gerçekleştirildi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Erbaş, iki ülkenin benzer kültürel değerlere sahip olduğunu belirterek, geçmişteki etkili iletişime vurgu yaptı. "Kelimelerin bazıları farklı olsa da aynı dili konuşabiliyoruz. biz ecdadımızın geçmişten günümüze kazandırdığı değerleri yaşatmalıyız" dedi.

Sahih Dini Bilgi Paylaşımı

Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi'nin doğru dini bilgilendirme çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. "Türkiye'nin belli bir birikimi var, bu birikimi sizlerle paylaşmak için her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

Yeni Yayın ve İşbirlikleri

Toplantının ardından, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayımlanan "Hanefi Fıkıh Alimleri ve Diğer Mezheplerin Meşhurları" adlı eserin Kazakça tercümesinin kurdele kesimi gerçekleştirildi. Ziyarette Mustafa Kapucu ve Fatih Mehmet Aydın da hazır bulunarak sürece destek verdiler.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly'u ziyaret etti.

Bartın’daki çevre kirliliğinin cezası kesildi Gündem CHP Cumhurbaşkanı'nı ayakta karşıladı Gündem Yeni Yasama Yılı Açılışı'nda Erdoğan'dan önemli mesajlar Gündem İstanbul'daki Bakım Çalışmaları Gündem