Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa açıklaması: Baskın düzenlenmesi bir kışkırtmadır!

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli grupların Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına ilişkin sert bir açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Kudüs'ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgemizdeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır” ifadelerine yer verildi.

Abone ol
  • Dışişleri Bakanlığı, İsrailli radikal grupların Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına ilişkin sert bir yazılı açıklama yaptı.
  • Bakanlıktan yapılan açıklamada, aralarında bazı Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsraillinin, Mescid-i Aksa'ya polis koruması altında gerçekleştirdiği baskının Kudüs'ün tarihi statüsünü ihlal ettiği ve bölgedeki gerilimi daha da artıracak bir kışkırtma olduğu vurgulandı.
  • Açıklamada, “Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa'ya polis koruması altında düzenlenen bu baskın, Kudüs'ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgemizdeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır” ifadesi kullanıldı.
  • Ayrıca, bu provokatif eylemin, İsrail tarafının barışa ulaşmak konusundaki samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.
  • Bakanlık, İsrail hükümetinin Gazze'de sürdürdüğü şiddetin durdurulması ve bölgenin istikrarını tehdit eden bu tür eylemlerin önlenmesi için uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
  • Açıklamada, uluslararası topluma, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın tarihi ve kutsal statüsüne saygı göstermeye yönelik çağrıda bulunuldu.
Afrika sıcakları geri dönüyor Gündem Mersin Körfezi alarm veriyor Gündem 'İsrail hukuk devletidir' diyen Fatih Altaylı'nın amacı ne? Gündem Edirne'de 26 kaçak göçmen yakalandı Gündem