Dışişleri Bakanlığı: Lübnan'daki vatandaşlar yarın tahliye edilecek

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşların deniz yoluyla tahliyesinin 9 Ekim'de yapılacağını açıkladı. Deniz Kuvvetleri'ne ait iki geminin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması öngörülüyor.

Abone ol
  • Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki vatandaşların tahliyesine ilişkin açıklama yaptı.
  • Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşların deniz yoluyla tahliyesi yarın (9 Ekim) yapılacak.
  • Bu çerçevede, Deniz Kuvvetleri'ne ait toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcu olan iki geminin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması öngörülüyor.

TAHLİYE İÇİN GÖREVLENDİRİLEN GEMİLER İNSANİ YARDIMLARI DA LÜBNAN’A NAKLEDECEK

  • Tahliye işlemiyle ilgili detayların bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezi ile temasa geçmiş olan vatandaşlarla ayrıca paylaşılacağının bilgisini veren bakanlık, gerekmesi halinde tahliye işlemlerinin izleyen günlerde devam edeceğinin altını çizdi.
  • Dışişleri Bakanlığı, vatandaşların ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlandığını ve tahliye için görevlendirilen gemilerin, ayrıca insani yardımları da Lübnan’a nakledeceğini duyurdu.
Kaza sonrası ses kayıtları ortaya çıktı Gündem İmamoğlu'ndan Şimşek'e ziyaret Gündem Adalet Bakanı Tunç'tan "hadım" açıklaması Gündem İzmir Körfezi’ni kurtaracak acil eylem planı Gündem