Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İsveç'in NATO üyeliği açıklaması: Evet dememiz mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı sonrası konuştu. Erdoğan konuşmasında İsveç'te Rasmus Paludan tarafından Kur'an-ı Kerim yakılması olayına tepki göstererek İsveç'e NATO kapısını kapadı. Konuya ilişkin bugün açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "İsveç yükümlülüğünü yerine getirirse oturur konuşuruz. Ama şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil" dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Başbakan Viktor Orban tarafından kabul edildi.

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan'da bulunan Çavuşoğlu, Başbakan Orban ile görüştü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan Çavuşoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsveç'e kapanan NATO kapısı ile ilgili "İsveç yükümlülüğünü yerine getirirse oturur konuşuruz. Ama şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil" dedi.

FİNLANDİYA KARARIMIZ İSVEÇ'İ ŞOKE EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Bilecik'te gençlerle bir araya geldi.

Bilecik'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi. Ardından "Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu konuştu Gündem Pandora'nın kutusunu açabilecek ipucu Gündem Finlandiya'dan Kur'an-ı Kerim mesajı Dünya Barış Pınarı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist ex! Gündem