Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya mesajı: Türkiye'nin endişeleri karşılanmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaptığı basın toplantısında ülkemizin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki tavrına açıklık getirdi. Çavuşoğlu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç şok olacak sözlerine atıfta bulunarak "Finlandiya'nın İsveç'teki gibi provokasyonları olmadı." dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, "Biz NATO'nun genişlemesine karşı değiliz, Finlandiya ve İsveç ile kategorik olarak sorunumuz yok, onların güvenlik endişelerine anlıyoruz ama Türkiye'nin endişelerinin karşılanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İSVEÇ ŞOK OLACAK SÖZLERİ
Biz NATO'nun genişlemesine karşı değiliz, Finlandiya ve İsveç ile kategorik olarak sorunumuz yok, onların güvenlik endişelerine anlıyoruz ama Türkiye'nin endişelerinin karşılanması gerekiyor.

Finlandiya'nın İsveç'teki gibi provokasyonları olmadı. Sorunlu olan ülke ile daha az sorunlu ülke arasında ayrım yapmak bana göre adaletli bir tutum olacak. Bunu değerlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da Finlandiya konusunda daha farklı bir değerlendirmemiz olabilir diyor.

Bu tamamen endişelerimizin karşılanmasıyla ilgili objektif değerlendirme ve bunun sonucunda sergilenmiş bir tutumdur.

6 yaşındaki çocuk gelinin duruşması bugün görüldü! Gündem Meclise gelen EYT ne zaman yasalaşacak? Gündem İmamoğlu'nun bağımsızlık adaylık stratejisi SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya kararı Gündem