Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Bülent Keneş’in iade edilmemesine tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın mensuplarının karşısına çıkarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, FETÖ'cü Bülent Keneş ile ilgili soruyu da yanıtladı. Çavuşoğlu açıklamasında "Bülent Keneş’in iadesi talebimizin reddedilmesi çok olumsuz bir gelişme. Biz İsveç ve Finlandiya’dan güzel sözler işitmek istemiyoruz somut adımlar görmek istiyoruz." dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu FETÖ'cü firari Bülent Keneş'in iade talebini reddeden İsveç'e tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Çok olumsuz bir gelişme, artık somut adım bekliyoruz" dedi.

İsveç'in FETÖ'cü Bülent Keneş'in iade talebini reddetmesiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bülent Keneş'in iadesi yönündeki talebimizin karşılanmaması çok olumsuz bir gelişme. Biz artık somut adımlar görmek istiyoruz. Beklentimizin karşılanması gerekiyor. PKK mensubu kişiler de var istenilenler arasında. Öyle bir kişiyi iade ettik, kapatalım diyorlarsa olmaz. Listede ne varsa onu yerine getirmekle yükümlüler." dedi.

İSVEÇ YAN ÇİZİYOR
İsveç'te yaşayan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildiği bildirildi.

Yargıtaydan yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş'in, bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na teşekkür Gündem "Onunla baba-oğul gibiyiz! Herkes Bay Kemal'i beklesin" Gündem Bakan Soylu açıkladı: 7 terörist etkisiz Gündem Pençe-Kilit Operasyonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem