Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan ve Gazze'deki gelişmeleri TRT Haber'de değerlendirdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Lübnan'da İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda öldürülmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Fidan, "Görünen o ki savaşın bölgeye yayılması konusunda İsrail'de, Netanyahu'da ciddi bir arzu var" şeklinde konuştu.

Gazze'deki Durum

Yapılan değerlendirmeler boyunca Fidan, bir yıl önceki öngörülerinin gerçekleştiğini belirterek, "İsrail durdurulmazsa Gazze'de, Filistin'de bu savaşı başka yerlere de taşıyacak demiştik," ifadesini kullandı. İsrail'in Gazze'deki askeri hedeflerine ulaştıktan sonra saldırılarını Lübnan'a taşıdığına da vurgu yaptı.

Bölgedeki Etkiler

Bakan Fidan, "Bu durum birçok aktör için sürpriz olmadı. Gelecek yıl bu operasyonun nereye taşınacağını hep birlikte göreceğiz," dedi. Ayrıca, Amerika ve uluslararası toplumun sessizliğine de dikkat çekerek, "İsrail, Hizbullah'a yönelik son iki haftada istihbarata dayalı saldırılara uzun zamandır hazırlık yapıyordu" ifadelerini kullandı.

Nasrallah'ın Ölümünün Sonuçları

Fidan, Nasrallah'ın bölgedeki önemli figürlerden biri olduğunu belirterek, "Onun yokluğunun doldurulmasının zor olacağını düşünüyorum. Nasrallah'ın ölümü, hem Hizbullah hem de İran için büyük bir kayıp," dedi. Görüşmelerinin ardından Hizbullah'ın tam anlamıyla bir savaşa girmeyeceğini öngördüğünü de belirtti.

Gelecek Vaat Eden Sorular

Sonrasında Fidan, "İsrail, Gazze'deki hedeflerine ulaştıktan sonra Lübnan'a geldi. Lübnan'dan sonra nereye gider? Hangi hedefler üzerinde çalışır? Bu konuda bazı öngörülerimiz var, ancak şu an için bu öngörüleri paylaşmıyorum," şeklinde önemli bir noktaya değindi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'taki Türkevi'nde TRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Kocaeli'de Bıçaklı Kavga Gündem Büyükçekmece'de Üzücü Bir Olay Gündem Kocaeli'de Bıçaklı Kavga Can Aldı Gündem İzmir Körfezi'nde Balık Ölümleri Sürüyor Gündem