Devlet Korumasındaki Gençler Kamuya Atanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, koruma altında yetişen gençlerin devlet kurumlarına atama töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde devlet korumasında yetişen gençlerin kamuya atanması dolayısıyla düzenlenen tören sırasında önemli ifadelerde bulundu. Törende, 729 gencin kamu kurumlarına yerleştirilmesi sürecinin başladığı duyuruldu.

Gelecek İçin Destekleyici Programlar

Göktaş, devlet koruması altında büyüyen çocukların güvenli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için Bakanlık olarak çeşitli programlar hayata geçirdiklerini vurguladı. Bu kapsamda, "Bugün, Türkiye'nin dört bir yanında, 1185 çocuk evi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evinde 14 bin 528 çocuğumuzun sevgi dolu bir ortamda büyümelerini sağlıyoruz" dedi.

Başarılarla Dolu Bir Gelecek

Göktaş, "2024 yılında koruma altında yetişen çocuklarımızdan 421'inin üniversiteye yerleştiğini" belirterek, eğitim, spor ve sanata destek verildiğini ifade etti. Ayrıca, lisanslı sporcu çocukların başarıları hakkında bilgi vererek, 30 çocuğun milli sporcu olarak ulusal ve uluslararası arenada yer aldığını aktardı.

Kariyer Planlama ve İstihdam Destekleri

Bakan Göktaş, İŞKUR ile iş birliği içinde 8 binden fazla çocuğun kariyer planlamasına yardımcı olduklarını ve bugüne kadar 62 bin 838 gencin kamuda istihdam edildiğinin altını çizdi. Özel sektörde istihdamı teşvik ettiklerini de sözlerine ekledi.

Gençlere Motive Edici Mesajlar

Konuşmasında gençlere hitap eden Göktaş, "Sevgili gençler, bugün hayatınızın en önemli başlangıcını yapıyorsunuz. Bizlere verdiğiniz güvenle, başarılı çalışmalara imza atacağınıza inanıyoruz. Her zaman yanınızda olacağız" sözleriyle onların yanında olma taahhüdünü iletti.

"Benim Hikayem" Kısa Filmi Gösterildi

Törende ayrıca, Ağaçlı Çocuk Evleri Sitesi'nde koruma altındaki çocukların ragbiye hazırlığını konu alan "Benim Hikayem" adlı kısa filmin gösterimi yapıldı. Bakan Göktaş, gençlerin duygusal anlar yaşadığı anları da paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıkta gerçekleşen "Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"ne katıldı. Bakan Göktaş, burada konuşma yaptı.

Yahyalı Elması Dünyaya Açılıyor Gündem Adapazarı-Gebze Tren Hattı 2,5 Milyondan Fazla Yolcu Taşıdı Gündem Bartın'da yola dökülen çöplerle ilgili inceleme Gündem CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden LGBT dersi Gündem