Devlet Bahçeli, Zeki Müren'in 'ağlama sevdam' şarkısı ile körüklü çizmelerini paylaştı, herkes hikayesini merak etti! İşte Bahçeli'nin verdiği mesaj

Sosyal medya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin körüklü çizmeleriyle yaptığı paylaşımı konuşuyor. Fonda Sanat Güneşi Zeki Müren'e ait 'ağlama sevdam' şarkısı çalıyor. İzleyenleri meraklandıran bu videoda birden çok mesaj yer alıyor. Özellikle bu parçanın derin bir hikayesi var. İşte KKTC'de BM Barış Gücü askerlerince engellenen yol çalışmalarına karşın Bahçeli'nin tek bir videoyla verdiği tepki.

Abone ol

KKTC yönetiminin Birleşmiş Milletler kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne kolay ulaşım sağlamak üzere başlattığı Pile-Yiğitler Yolu Projesi nedeniyle bölgede geçtiğimiz gün tansiyon yükseldi. Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) askerleri, bölgede emniyeti sağlamak amacıyla bulunan KKTC polisine ve yol inşaat ekibine fiziksel müdahalede bulundu. Bölgede gerilim artarken, BM ve KKTC yönetimi birbirini suçladı.

Yaşananların ardından Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de uzun bir açıklama yaparak "BM'nin Rumların telkiniyle ortamı germesi sorumsuzluktur" dedi.

BAHÇELİ'DEN ANLAMLI PAYLAŞIM: KIBRIS TÜRKTÜR

Bu açıklamanın ardından bir de körüklü çizmeleriyle video paylaşımı yaptı Bahçeli. Fonda Zeki Müren'in 'ağlama sevdam' şarkısı çalıyordu. Bahçeli’nin makam odasındaki görüntülerine “Kıbrıs Türk’tür” notu düşüldü. İzleyenleri gururlandıran bu videoda şarkı merak edilmeye başlandı. Şarkı, KKTC'de uzun yıllar devam eden mücadeleye atıfta bulunuyor bir bakımdan. İşte Sanat Güneşi'nin tarihe bıraktığı miras...

KORE GAZİLERİ KKTC'YE GÖNDERİLEN ULTİMATOM SONRASI BM'NİN MADALYALARINI TAŞIMAK İSTEMEDİ

Bahçeli’nin tercih ettiği Zeki Müren şarkısının hikayesi, Kıbrıs Türklerine saldırıların düzenlendiği 1963 yılına dayanıyor. ABD başkanı Johnson, tarihe "skandal mektup" olarak geçen adeta ultimatom niteliğinde bir mektup gönderiyor. KKTC'de yaşananlar, Kore Gazilerini son derece etkiliyor ve BM tarafından verilen altın madalyaları takmayı gururlarına yediremeyerek gerisin geri gönderiyorlar.

Kanlı Noel / 20 Aralık'ı 21 Aralık'a bağlayan gece (1963)

MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ MADALYA YAPTIRMAK İSTEDİ

Gazilerin madalyasız kalması da dönemin Milli Türk Talebe Birliği'nin gururuna dokunuyor. Bu asil davranış karşısında yeni bir madalya yaptırılmaya karar veriliyor ancak bütçe yetersiz kalıyor.

MASRAFLARI ZEKİ MÜREN KARŞILADI

Bu zor günlerde Milli Türk Talebe Birliği'nin imdadına Sanat Güneşi Zeki Müren yetişiyor. Bu çabalardan haberdar olan Zeki Müren vatan sevgisi ile gazilerimize basılacak yeni madalyaların masrafını bizzat üstlenmek istiyor. Tek şartı da adının gizli kalması.

Zeki Müren Madalyası

ZEKİ MÜREN'DEN 18 AYAR ALTIN MADALYA

Zeki Müren, BM’ye pirinç madalyalarını iade eden Kore gazilerine Milli Türk Talebe Birliği logosu ile “Kore Gazileri Milli Hizmet Armağanı” yazısının yer aldığı 18 ayar altın madalya hediye ediyor.

Kore Gazilerimizin göğsünde gururla taşıdığı bu madalyalar, daha sonra 'Zeki Müren Madalyası' olarak anılmaya başlanıyor. İşte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçtiği 'ağlama sevdam' şarkısı özünde bu hikayeyi barındırıyor.

MAL VARLIĞINI VAKIFLARA BAĞIŞLADI

Ayrıca Zeki Müren'in 1996 yılında aramızdan ayrıldıktan sonra mal varlığının yarısını Türk Eğitim Vakfı'na, yarısını da Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmasını vasiyet ettiği ortaya çıkmıştı.

KÖRÜKLÜ ÇİZMELERLE ATATÜRK’E ATIF

Bahçeli giydiği körüklü çizmelerle de Milli Mücadele yıllarına atıfta bulunuyor. Lozan Antlaşması’nın hemen sonrasında İtalya Büyükelçisi, Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmek istemiş, Atatürk de o randevuyu kabul etmişti. Büyükelçi'nin, Antalya ve Rodos adasını İtalya’ya bağlamak istediğini açıklamasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ten ders niteliğinde bir karşılık geliyor. 

ATATÜRK'TEN İTALYA BÜYÜKELÇİSİNE TOKAT GİBİ CEVAP

Elçiyi günlük kıyafetleri ile karşılayan Atatürk, müsaade isteyerek yan odaya geçer ve asker kıyafetleri ile çizmelerini giyer. Bu isteğin 'yeni bir savaş' olacağı mesajını veren Atatürk’ün bu hamlesi büyükelçiyi geri adım atmaya zorlar. İşte Bahçeli'nin körüklü çizmeleriyle de bu tarihi ana atıfta bulunduğu düşünüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyareti dünya basınında Gündem Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Gündem CHP ve İYİ Parti'nin Yerel Seçim pazarlığında gözler Ankara'da! Gündem Önce diplomasi trafiği sonra atletizm şampiyonası keyfi! Gündem