Ali Babacan'ın gaz rezerv keşif zamanında "Doğalgaz nerede?" sorusu sosyal medyada gündem oldu

Filyos'ta tarihi törenle karaya ulaştırılan Karadeniz doğalgazının müjdelerini dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Yaşanan sevincin ardından siyasilerin gaz rezerv keşifi zamanında kullandıkları ifadeler gündem oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Ne oldu bu Karadeniz'deki doğalgaz?" sözleri sosyal medyada çokça paylaşıldı. Babacan'ın bu sorusu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Togg nerede?" sualini akıllara getirdi.

Abone ol

Zonguldak Filyos, dün tarihi bir törene ev sahipliği yaptı.

Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle karaya ulaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram arefesinde düzenlenen törendeki konuşmasında Türkiye'ye müjdeleri ardı ardına verdi.

İlk müjdesini duyururken, "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerinin devamında da "İkinci müjdemiz, Türkiye'nin tamamındaki konutlarda doğal gaz tüketiminden bir ay ücret almayacağız." ifadelerini kullanandı.

Erdoğan'ın müjdelerinin ardından, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Ne oldu bu Karadeniz'deki doğalgaz?" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Babacan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Hükümete de Sayın Erdoğan'a da sesleniyorum, enerji konusunda milleti aldatmayın. Dürüst olun, dürüst. Bu arada hani bizim Karadeniz'deki doğalgaza ne oldu merak ediyorum ne oldu ya nerede ben soruyorum. Bakın arkadaşlar, burada da milleti aldatıyorlar. Karadeniz'deki sadece bir keşif. Keşif ne demek? Burada doğalgaz bulma ihtimali var demek o kadar, onun ötesinde bir şey değil. Keşif ayrıdır, kanıtlanmış doğalgaz rezervi ayrı bir şeydir. Kanıtlanmış doğalgaz rezervi için yıllarca daha çalışmanız lazım. Farklı farklı noktalardan sondaj atıp farklı yerlerden ölçüm yapıp aşağıdaki rezervi önce bir tahmin etmeniz lazım.
Doğalgaz keşfini gülerek küçümsemişti Gündem Bakan Kurum bayram müjdelerini duyurdu Gündem KYK'da bayram namazı kılındı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayram namazını Ayasofya'da kıldı Gündem