DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Halk TV'de katıldığı bir programda HÜDA-PAR'ı savundu: "İlkesel tutumumuz var..."

Demokrasi ve Atılım Partisinin kurucusu ve genel başkanı Ali Babacan, Halk TV'de katıldığı 'Liderler Masası' adlı programda önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda HÜDA-PAR'a sahip çıkan Babacan, "İlkesel tutumumuz var. Şöyle midir böyle midir demek doğru değil." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından 14 Mayıs 2023'te seçime gidileceği kararı 10 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bunu üzerine HÜDA-PAR, seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıklamıştı.

Millet İttifakı'nda yer alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de katıldığı programda HÜDA-PAR'ı savundu. Son dönemlerde örgüt olduğuna yönelik birçok görüş ve paylaşıma karşı Babacan, HÜDA-PAR konusunda ilkesel olarak yaklaştığını söyledi. Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"HÜDA-PAR'a gelecek olursak, bizim bu konularda ilkesel tutumumuz var. Bir siyasi parti anayasaya ve ilgili yasalara göre kurulduysa ve bu siyasi parti devletin ilgili birimlerinin ve aynı zamanda yargının denetimi altında çalışan bir siyasi partiyse bu partiye ilkesel açıdan bakmak gerekir. Dolayısıyla bu partiyle ilgili "şöyle midir böyle midir" tartışmaları hukuk dışı bir tartışmadır. Siyasi partilere hukuk çerçevesi içerisinde bakmamız lazım. Herhangi bir siyasi partiyle ilgili hukuk dışı iddialar varsa yargının gereğini çoktan yapması lazım. Devlet kurumlarının gereğini yapması lazımdı. Hiçbir şey yapmayıp son gün şöyle böyle denmesini ilkesel olarak doğru görmüyoruz."
6'lı masa ile ilgili bomba iddia SEÇİM 2023 AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım'ın annesi vefat etti Gündem HÜDA PAR'dan Cumhur İttifakı açıklaması SEÇİM 2023 60 milyon vatandaşın oy kullanacağı 14 Mayıs seçimleri için kritik detaylar! Gündem