DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Akşener'e çağrı yaptı İYİ Parti'li Ümit Özlale geçmişi hatırlattı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Millet İttifakı'nın 6 Mart Pazartesi (yarın) günü yapacağı toplantıya ilişkin konuşmasında, "İttifakımızın kapısı yarın saat 14.00'e kadar İYİ Parti'ye açık" ifadelerini kullandı. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'den Ekmen'in açıklamalarına tepki geldi. Özlale, "Güven kapıya saat vererek değil, söz hakkı vererek inşa edilir" diyerek DEVA'ya 'ittifaka sonradan katıldıkları' mesajını verdi.

Abone ol

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'den İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılmasına ilişkin açıklama geldi.

"KAPIMIZ YARIN 14.00'E KADAR İYİ PARTİ'YE AÇIK"
Ekmen yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Mutabakat arayışını iç mekanizmalar ve diyalog süreçleri tüketilmeden kamuoyuna mâl edilerek Masa'dan kalkılması oldukça üzücü. İttifakımızın kapısı yarın saat 14.00'e kadar İYİ Parti'ye açık."

'MİLLET İTTİFAKI'NIN TEMELLERİNİ CHP VE İYİ PARTİ ATTI' HATIRLATMASI
Ekmen'in 'süreli teklif'ine İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'den tepki geldi. Özlale, habere ilişkin bilgiyi Twitter hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı:
"Güven kapıya saat vererek değil, söz hakkı vererek inşa edilir. Siz bu ucube sistemin kabulü için referandum çalışması yaparken, CHP ile İYİ Parti Millet İttifakının temellerini atıyordu."

"BAŞLIK DOĞRU OLMAMIŞ"
Ekmen, tepkiye kayıtsız kalmayarak Özlale'ye yanıt verdi. Haberin yanlış başlıkla atıldığını kaydeden Ekmen, "Ümit beyi de aradım. Muhabir arkadaşımızın not alarak yazdığı haberdeki bu cümle de, bu cümlenin Editör tercihi ile başlığa çekilmesi de doğru olmamış. Soru, İYİ Parti'nin masaya dönme ihtimali idi, ben de 'Meral hanım yarınki toplantıya katılırsa süreç devam eder' dedim" ifadelerini kullandım.

Bursaspor-Amedspor maçında açılan pankartlara ilişkin açıklama Gündem İYİ Parti bundan sonra ne yapacak? SEÇİM 2023 "Kılıçdaroğlu hiddetlenip ayağa kalktı" SEÇİM 2023 Şanlıurfa'da 7 katlı bina çöktü! Gündem