Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'idam ipi' yanıtı: Odasına urganı değil, konuşmamızı assın

Dervişoğlu-Bahçeli arasında başlayan 'idam ipi' diyalogu Dervişoğlu'ndan gelen yanıtla devam etti. İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, kürsüden fırlattığı ipi odasına asmak için isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kez de "Odasına urganı değil, konuşmamı assın. Biz milliyetçilikten çok cumhuriyet değerlerini savunuyoruz" dedi.

Abone ol
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı, "Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın" çağrısı Türk siyasetinde gerilime neden oldu.
  • Dün birçok partiden peş peşe açıklamalar gelirken bugün de İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu gösterdiği tepkiyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"AL ŞİMDİ BU İPİ BAŞ UCUNA AS"

  • Bahçeli'ye sert sözlerle yüklenen Dervişoğlu, kürsüden 'idam ipi' fırlatarak şu ifadelere imza attı:
"Bahçeli, meydanlardan idam ipi atıp, 'ben asamadım asabiliyorsan as' demişti. Apo'yu asmadınız ama milletin hayallerini astınız. Al şimdi bu ipi baş ucuna as."

BAHÇELİ İDAM İPİNİ İSTEDİ

  • Dervişoğlu'nun bu hamlesinin ardından Bahçeli'den de sürpriz bir hamle geldi. Dervişoğlu'nun konuşmasını dinleyen Bahçeli, ipi odasına asmak için İYİ Parti'den istedi.

DERVİŞOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE JET YANIT

  • MHP lideri Bahçeli'nin kendisine fırlatılan idam ipini istemesine de jet bir yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu "Odasına urganı değil, konuşmamı assın. Biz milliyetçilikten çok cumhuriyet değerlerini savunuyoruz. Urgan şu an nerede bilinmiyor, arkadaşlardan biri almış olabilir. Bulunduğu takdirde, Devlet Bey isterse veririm" ifadelerini kullandı.

İP DEVLET BAHÇELİ'DE

  • Öte yandan MHP, ipin Devlet Bahçeli'ye teslim edildiğini fotoğrafla açıkladı. 
MHP, İYİ Parti'nin fırlattığı ipi istedi Gündem İYİ Parti lideri Bahçeli'ye ip fırlattı Gündem "Apo'yu Meclis'te konuşturacak babayiğit anasından doğmadı" Gündem MİT ve Emniyet'ten PKK'nın Rusya yapılanmasına ortak operasyon! Gündem