Depremzedeler yaralarını sarmaya çalışırken fırsatçılar da harekete geçti! Elazığ'da artan kiralar pes dedirtti

Kahramanmaraş depreminin üzerinden 9 gün geçerken bölge halkı da deprem sonrasında yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgeyi boşaltan vatandaşlar çevre illere taşınmaya başladı. Bu durumda fırsatçıları harekete geçirdi. Elazığ'da depremden önce 800 lira kadar olan kiraların 4 kat arttığını söylüyor.

Abone ol

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından 2 bin 724 artçı deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybı 31 bin 643 oldu. Depremden etkilenen illerden 158 bin 165 afetzede tahliye edildi.

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, Tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekiplerden 35 bin 495 arama kurtarma personeli görev yapıyor. Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personelinin sayısı 9 bin 793 olarak belirlendi.

AFAD, emniyet, jandarma, MSB, UMKE, ambulans ekipleri, gönüllüler, yerel güvenlik ve yerel destek ekiplerinden görevlendirilen saha personeli ile beraber bölgede görev yapan toplam personel sayısı 238 bin 459'a ulaştı.

Afet bölgelerinde 40'ın üzerinde vali, 152 mülki idare amiri, 19 AFAD üst yöneticisi ile 68 il müdürü görev yapıyor. Ayrıca, uluslararası yardımların koordinasyonu için 13 büyükelçi ve 17 Dışişleri Bakanlığı personeli bölgede görevlendirildi.

VATANDAŞLAR BÖLGEYİ BOŞALTIYOR
Depremden etkilenen vatandaşlar bölgeyi boşaltmaya başladı. Çevre illere yerleşmeye başlayan vatandaşlar fırsatçılarla cebelleşiyor.

KİRA FİYATLARINI ARTIRDILAR
Elazığ'a yerleşmeye çalışan depremzedeler büyük bir şokla karşılaştı. Kira fiyatlarının ciddi oranda arttığı şehir sonrası şikayetler geliyor.

Elazığ'a giden depremzedeler, deprem öncesinde 800 lira olan bir dairenin fiyatının neredeyse 4 katı arttığını belirtirken, daha önce bir rakamda anlaştıkları ev sahiplerinin de fikir değiştirdiğini söylediler. 

Elazığ Valiliği şikayetler üzerine çalışma başlattı. Mağduriyet yaşayanların şikayet başvurularını Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemi üzerinden iletmeleri istendi. 

Hatay'da yıkılan lüks binanın sebebi belli oldu! Gündem Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Gündem Depremden dünya da etkilendi Gündem Çadırkent açıklaması: 257 noktada tamamlandı Gündem