Depremlerin ardından çürük binalar sözleri yeniden gündem olan Ali Ağaoğlu konuştu: Kumu ithal mi edecektik? Malzeme buydu nerden bulacaktık?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 2011 yılında 'Çürük binalar' açıklamalarında bulunan Ali Ağaoğlu yeniden gündem oldu. O dönem yaptığı konuşmada 'Binalarda deniz kumu kullanırdık' sözleri yeniden hatırlatılan Ağaoğlu "O dönem inşaat yapanların hepsi deniz kumu kullandı, kumu ithal mi edecektik? Malzeme buydu nerden bulacaktık?" şeklinde konuştu.

Abone ol

2011'de yaptığı "İstanbul'daki çürük binalar" hakkındaki sözleri yeniden gündeme gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 1960-70-80'li yıllarda yapılan binalarda deniz kumu kullanıldığı ve kullanılan demirin de sağlam olmadığını söyledi. 

11 ili etkileyen, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların zemini ve dayanıklılığı, kamuoyunun tartışılmaya başlandı.

Ağaoğlu'nun 2011'de CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programındaki sözleri, Twitter'da gündem oldu.

BABAM DA ÇÜRÜK BİNA YAPARDI
Ağaoğlu, programda eskiden yeterince malzeme olmadığı için çürük binaların yapıldığını, babasının da çürük bina yaptığını söyledi.

Ağaoğlu, "İstanbul'daki binaların durumu, Van'daki yıkılan binalardan daha kötü olur. Ben çocukluğumdan beri sektörün içindeyim" dedi.

KUMU İTHAL Mİ GETİRECEKSİN?
Hakan'ın "Siz de yaptınız o çürük binaları o zaman" sözleri üzerine Ağaoğlu, "Evet yaptık, yapıldı, herkes buydu malzeme buydu, yoktu ki. Kumu ithal mi getireceksin? O dönemde yapılan binaların yüzde 90'ı bu şekilde yapıldı" diye konuştu. 

İSTANBUL'A GİREMEZSİN DE ÇIKAMAZSIN DA


OdaTV'den Can Özçelik'e konuşan Ağaoğlu İstanbul depremine ilişkin ise "Bayram'da tatilde Gebze'ye 5-6 saatte gidemiyorsun. Depremde İstanbul'a yardım için ne gelebilir nede İstanbul'dan çıkılabilir." dedi.

MTA Genel Müdürlüğü Yenilenmiş Diri Fay Haritasını yayımladı! Gündem TÜİK 2 senenin ardından ölüm ve ölüm sebebi istatistiklerini açıkladı Gündem Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de Gündem Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: İstanbul'da olası bir depremde... Gündem