Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?

Büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş depreminde ikinci haftaya girdik. Depremden etkilenen birçok ilde arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin sayısını paylaşmaya devam ediyor. Ve şu ana kadar kaybettiğimiz vatandaşımızın sayısı 40 bin aştı. Peki, depremde kaç kişi hayatını kaybetti? Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? 20 Şubat Pazartesi AFAD son dakika deprem bilgileri...

Abone ol

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş depremi, 6 Şubat Pazartesi günü meydana geldi. Önce 7.7 şiddetinde, dokuz saat sonra ise 7.6 şiddetinde iki deprem 11 ilde ciddi kayıplara yol açtı. Depremde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybı 40 bin aştı. 

DEPREMDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

İkinci haftasına girdiğimiz Asrın Felaketi Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenlerin sayısını AFAD bildiriyor. Yapılan son açıklamaya göre AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İKİNCİ DEPREM TAMAMEN ÖNGÖRÜLEMEZ BİR DEPREMDİ

Fransız deprem bilimci Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin, "İkinci deprem tamamen öngörülemez bir depremdi. Burada deprem gerçekleşeceği söylenemezdi. Bu imkansız." dedi.

Türkiye'nin kuzey ve doğusunda iki büyük fay hattının olduğuna dikkati çeken Le Pichon, şu değerlendirmede bulundu:

"Anlamamız gereken çok basit iki şey var. Doğu Anadolu fayı üzerindeki 7,7'lik ilk büyük deprem kuzeydeki Anadolu levhası ve güneydeki Arap levhası arasında oldu. Anadolu yaklaşık olarak 4 metre batıya kaydı. Buradaki son jeodezik harekete baktığımızda yılda ortalama 6 milimetrelik bir kayma söz konusu. Bu ne demek? Bu fayın bahsettiğimiz 4 metrelik hareketi yapacak enerjiyi biriktirmesi için 500 yıl gerekmesi demek. 1513'te Pazarcık’ta bir deprem olduğunu görüyoruz. Yani denebilir ki fay kırıldığında elastik olarak bu büyük hareket için gerekli enerji toplanmıştı ve 500 yıl sonrası olması gereken deprem gerçekleşti. Beklenen de buydu. Yani bu depremlerle birlikte bütün enerji boşaldı."

Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı Gündem Malatya’da 13 kişiye mezar olan apartman böyle yıkıldı Gündem ABD'den 100 milyon dolarlık bir yardım daha Gündem Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 20'ye yükseldi Gündem