Yalova'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Uzman isimlerden ilk yorumlar

Yalova Çınarcık'ta 4,1 büyüklüğünde İstanbul'da da hissedilen bir deprem oldu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan depreme ilişkin, "İstanbul depremini öne çekmez. Sıkıntı yok." dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise "Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Yalova Çınarcık'ta İstanbul'da da hissedilen 4.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Naci Görür konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

"SIKINTI YOK"

Ercan açıklamasında, "23.57'de Yalova- Çinarcık'da M4,2 deprem 1999 Çınarcık kırığında oldu. Olağan bir gerginlik boşalması. Büyuk deprem beklemiyorum. İstanbul depremini öne çekmez. Sıkıntı yok." dedi.

"KÜÇÜK FAYLAR"

Naci Görür ise, "Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor" ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Yalova olan deprem yaşandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan voleybol takımlarına tebrik Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Vuslat yıl dönümü' mesajı Gündem Darbedilen veteriner yaşadıklarını anlattı Gündem