Depremde kaç kişi hayatını kaybetti?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem, on ilimizde büyük kayıplara yol açtı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede AFAD ve yetkili isimler, hayatını kaybeden ve yaralı sayısını açıklıyor. Otuz bini aşan vatandaşımız kaybettiğimiz depremde binlerce bina yıkıldı. Peki, depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? İşte 15 Şubat Çarşamba AFAD deprem son bilgileri...

Abone ol

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde onuncu güne girildi. On ilde etkili olan deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı otuz bini aştı. On binlerce kişinin yaralandığı depremde binlerce de bina yıkıldı. Bölgede hayatını kaybeden sayısını son olarak dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki, depremde kaç kişi hayatını kaybetti? 

DEPREMDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Şubat Salı günü saat 20:15'te depremde can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini açıkladı.

 DEPREMDEN MUCİZE KURTULANLAR

Deprem felaketinde 10. güne girdik. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgeden gelen kurtarılan kişilerin haberleri herkes için umut oluyor. Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 212. saatinde kurtarıldı.

Merkez Antakya ilçesi Fatih Caddesi Murat Apartmanı enkazında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Balıkesir AFAD ve Susurluk Şeker Fabrikası Arama Kurtarma ekiplerince çalışma gerçekleştirildi. Enkazdan ses gelmesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, depremin 209'uncu saatinde Faez ve eşi Fatma'yı kurtardı.

Adıyaman'da depremde enkaz altında kalan 12 yaşındaki Berat Yücel, 207 saat sonra çıkarıldı.

Avustralyalı arama kurtarma ekibi depremi yorumladı Gündem Kamu çalışanlarına ilişkin genelge Resmi Gazete'de! Gündem Çöken binalardan alınan numunelerin sonucu belli oldu Gündem 212'inci saatte yeni mucize Gündem