Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?

Asrın felaketinde sekizinci güne girdik. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD, depremde ölen ve yaralı sayısını, yıkılan bina sayısını bildiriyor. Peki, Depremde Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?

Abone ol

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki depremle sarsıldı. On ilde büyük yıkıma yol açan depremde ölü sayısı 30 bine dayandı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede 163. saatte kurtarılan 7 yaşındaki Mustafa herkese umut oldu. Peki, şu ana kadar depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? İşte 13 Şubat Pazartesi AFAD son deprem bilgileri...

DEPREMDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

13.02.2023 Saat 12.05 AFAD: Depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 31 bin 643'e yükseldi.

Deprem bölgesinden en son gelen bilgi dün gelmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 15.55 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Depremden etkilenen illerden 147 bin 934 afetzede tahliye edildi.

MUCİZE KURTULANLAR

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Üzerinden bir hafta geçen depremde 141 ile 163'üncü saatler arasında en az 41 kişi kurtarıldı.

Hatay'da Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 163 saat sonra Mustafa isimli 7 yaşındaki çocuğu kurtarmayı başardı.

Gaziantep'te Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı askerleri, Zonguldak madencileri ile Bursa itfaiyesi ekipleri, sarsıntıdan 163 saat sonra 62 yaşındaki Nazife Yılmaz'ı yıkıntıların arasından sağ çıkardı.

Kahramanmaraş'ta Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 45 yaşındaki Cengiz Polat'ı ilk depremden 162 saat sonra kurtardı.

Hatay'da depremin 162. saatinde 50 yaşındaki Güler Ağrıtmış'ı yıkıntıların arasından sağ çıkardı.

ABD, F-22 savaş uçaklarıyla bir UFO düşürdüğünü duyurdu Dünya Adıyaman'da yıkılan binaların müteahhidi: Vicdanım rahat Gündem OHAL'de sağlık önlemleri kararları Resmi Gazete'de Gündem Soylu: 308 enkazda arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor Gündem