Danimarka'nın Ankara Maslahatgüzarı 6. kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı!

Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine 6'ncı kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Danimarka hükümeti ise Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını engellemek için yasa tasarısı hazırladı.

Abone ol

Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı altıncı kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, bugün yine Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştır.

Maslahatgüzar daha önce 18 Ağustos, 21 Ağustos, 22 Ağustos, 23 Ağustos ve 24 Ağustos tarihlerinde de Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

EYLEMLERİ YASAKLAMAK İÇİN YASA TASARISI HAZIRLANDI

Öte yandan Danimarka hükümeti, son dönemde Kur'an-ı Kerim yakma girişimlerinin artması üzerine harekete geçti. Danimarka hükümeti, Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını engelleyecek yasa tasarı hazırladı.

Adalet Bakanı Peter Hummelgaard, merkez sağ hükümeti tarafından hazırlanan teklifin, Danimarka'da yabancı ülkelere ait bayrakları yakma konusundaki yasağın “dini öneme sahip unsurlara yönelik uygunsuz eylemlerin yasaklanarak” genişletileceğini söyledi. Hummelgaard, “Bu yasa tasarısı ile Kur'an-ı Kerim ya da İncil'i kamusal alanda yakmak cezalandırılacak. Kamusal alanlardaki ya da daha geniş alanlara yayılabilecek durumlar hedef alınacak” dedi.

Danimarkalı Bakan bu tür eylemlere para ya da hapis cezası uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli han çadırında Gündem Kocaeli'nde hafta sonu denize girmek yasaklandı Gündem Bakan Fidan Zelenskiy ile görüştü Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü etkinliğine katıldı Gündem