Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malatya'da açıklamalar: Akkuyu NGS müjdesini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'yı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Deprem Konutları Temel Atma ve Anahtar Teslim Töreni'ndeki konuşmasında Akkuyu NGS müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk milli aracıyla ilgili "Cesaretlendirmek yerine projeye takoz koyanları bir kez daha hüsrana uğrattık. Kimse satın almaz dedikleri Togg, 177 bin ön sipariş aldı. " dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Deprem Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkanın Anahtar Teslim Töreni'ndeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz asla bu depremi unutmadık. Depremde kaybettiğimiz canları unutmadık. Deprem yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık.

Şehirlerimizi en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracağız. Çünkü biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Biz Malatya'ya sevdalıyız. Türkiye'ye sevdalıyız. Bu Malatya Persilvanya'daki FETÖ'cülere gülücük dağıtanlara yar olur mu?

"DERDİMİZ MİLLET, MAKAM, MEVKİİ PEŞİNDE DEĞİLİZ"
Amacımız deprem bölgesinde ya da başka illerde yaşayan tüm afetzedelerimizin sıkıntılarını bir an önce gidermektir. Enkaz kaldırma çalışmalarında sona gelinirken hiç vakit kaybetmeden deprem konutlarımızın inşasına başladık. İlk kazmayı 21 Şubat tarihiyle zaten vurmuştuk. Elazığ, Gaziantep, Nurdağı, Hatay ve Kahramanamaraş'ta deprem konutlarının temelini attık. Bugün de Malatya'da afet konutlarının temel atma törenini gerçekleştirdik. Böylece bölge genelinde 100 bine yakın konutun ve köy evinin inşa sürecini şimdiden başlatmış olduk. İnşallah Ramazan Bayramı'nda iki vilayetimizde inşası tamamlanan köy evlerinin teslimatlarını yapacağız. Hedefimiz 319 bini ilk bir sene içerisinde olmak üzere toplam 650 bin konutu yaparak hak sahiplerine teslim etmektir. Çok değerli kardeşlerim başkalarının gündemi ne olursa olsun bizim gündemimiz sizsiniz. Başkaları ne hesap yaparsa yapsın bizim önceliğimiz sizsiniz. Hep söylediğim gibi bizim derdimiz millet, gayemiz hizmettir. Koltuk peşinde olanlar 6'lı Masa'nın çevresinde. Makam, mevkii peşinde değiliz. Biz sizin hayır dualarınızı almanın, kalpten gelen bir 'Allah razı olsun' niyazını duyma niyetindeyiz.

Amacımız 650 bin kalıcı konut yaparak şehirlerimizi normal hayata döndürmek. Malatya'daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık. Köy evlerinin bir kısmını Ramazan Bayramı'nda teslim edeceğiz. İlk etapta küçük sanayi sitelerinde 6 bin iş yeri yaparak esnaf ve sanatkarlarımıza vereceğiz.

"BÖYLE BİR EKİBE BIRAKIN TÜRKİYE'Yİ BİR BAKKAL DÜKKANINI BİLE EMANET EDEMEZSİNİZ"
Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak. Bu seçimler ülkemizin ve milletimizin sadece gelecek 5 senesini değil gelecek çeyrek asrını, yarım asrını belirleyecek. Ne diyor? Terörist başını çıkaracaklarmış. Ne diyor? Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuzu öldüren, onların ölümüne vesile olan Selo'yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir. Katillere, yataklık edenler bellidir. Onun için Cumhur İttifakı'nın iş başında kalması şart. Sadece hayal satan, lafazanlık yapan, uçuk kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışan bu ekibin siyasetten tasfiye vakti gelmiştir. Ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz böyle bir ekibe bırakın Türkiye'yi, bırakın Malatya'yı, bir bakkal dükkanı bile emanet edilemez.

"DAHA BİRBİRLERİNİ İDARE EDEMEYENLER 85 MİLYONU MU İDARE EDECEK?"
Daha birbirini idare edemeyenler 85 milyonluk Türkiye'yi idare edebilir mi? Başında olduğu partiye tek başarı kazandırmayanın ülkeye hayrı olabilir mi? Bizim bildiğimiz Malatya evlatlarının geleceğini 7 iş bilmezin bir arada olduğu kumar masasına terk etmez, azılı teröristleri çıkarıp aramıza salmaya vadedenleri asla affetmez, uçuk kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışanları siyasetten tasfiye etme vakti gelmiştir. 14 Mayıs'ta bu zihniyete artık yeter demenizi rica ediyorum. Bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, 2-3 bakanlık kapmak için ülkenin kaderiyle oynayanlara dur demenizi istiyorum.

"KİMSE SATIN ALMAZ DEDİKLERİ TOGG İLK HAFTA 117 BİN ÖN SİPARİŞ ALDI"
Sevgili kardeşlerim şunu bir defa çok çok iyi bilmemiz gerekiyor; biliyorsunuz bu topraklarda biz nice şehitler verdik. 50 bini aşkın vefatımız da bu şehitler kervanı içerisindedir. Rabbim tüm ailelerini bu şehitlerimizle beraber cennetinde buluştursun. Ve biliyorum ki bu şehitlerimizin aileleri şu anda karşımda böyle bir evladı da görüyorum. İnşallah makamları cennet olsun. Şunu biliyorum, eksiklerimiz, yapamadıklarımız olabilir. Ama Türkiye ve şehrimiz için verdiğimiz mücadeleye Malatyalı kardeşlerim şahittir. Sadece son iki haftada Türkiye yüzyılına selam niteliğinde iki muhteşem projeyi devreye aldık. Milletimizin 60 yıllık hayalı olan yerli ve milli TOGG'u ülkemizin yollarına uğurladık. İlk günden beri sürekli bize yapamazsınız diyenleri yapsanız bile satamazsınız diyenleri, bunun fabrikası bile yok diyenler, projeye takoz koyanları bir kez daha hüsrana uğrattık. Kimse satın almaz dedikleri TOGG ilk hafta 177 bin ön sipariş aldı. İnşallah bu yıl içinde 20 binden fazla TOGG'u yollarımızda göreceksiniz. TOGG'la yakaladığımız ivmeyi Pazartesi günü TCG Anadolu uçak gemimizin teslimatını yaparak adeta taçlandırdık. Dünyanın ilk SİHA gemisi ve ülkemizinde en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu ile farklı bir noktaya yükseldik.

AKKUYU NGS MÜJDESİNİ VERDİ
Bu ay sonuna doğru ülkemizin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu NGS'nin birinci ünitesini devreye alıyoruz. Çok yakında Karadeniz'de keşfettiğimiz Doğal gazı ülkemize entegresini gerçekleştiriyoruz. Son 20 yıldır nasıl milletimize karşı nasıl samimi olduysak, bugünde aynı niyetle devam ediyoruz."
dedi.

Demirtaş'tan "PKK silah bırakacak" açıklaması Gündem Fuat Oktay: Bu bir tamam mı devam mı seçimidir Siyaset Cerrahpaşa yeni yerleşkesine taşınacak Gündem HDP'li Meral Danış Beştaş'tan şehir gafı! Gündem