Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Oyun kuranların oyunlarını başlarına yıkacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'nde SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı'na katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörsüz bir Türkiye hedefimizle aramıza kimse giremeyecek, iç karışıklık senaryoları yazanların oyunlarını bozacağız" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan SAHA EXPO 2024 Fuarı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden yansıyanlar:

"FUARIN DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ GEÇEN TÜM KURUMLARI KUTLUYORUM"

Ülkemizin savunma havacılık ve uzay sektörlerinin yıldızlarının buluştuğu SAHA EXPO 2024'te sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlarımızı firmalarımızı sponsorlarımızı kutluyor, ürünleriyle fuarda yer alanları tebrik ediyorum.

"İNLERİNİ BAŞLARINA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Malumunuz önceki gün TUSAŞ'ın yerleşkesine menfur terör saldırısı düzenlendi. Kalleş ve alçak terör saldırısında şehit olan kahramanlarımıza rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin fedakarlıklarını daima şükranla hatırlayacağız. İnancım ve duam odur ki, milletimiz de şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır.

Acımız büyük olsa da Türkiye Yüzyılı ülkümüze kast eden alçaklarla mücadele azmimiz daha büyüktür. Bu tarz kalleşliklerle bize geri adım attıracaklarını zannedenlerin tepesine binmeye inlerini başlarına geçirmeye devam edeceğiz.

Milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü saldırı akim kalacak, başarısız olacak, en sonunda kandan beslenen terör baronlarını vuracaktır. TUSAŞ'taki terör eylemini düzenleyen hainlerin ikisi de ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'taki terör hedefleri yok edilerek katbekat fazlasıyla verilmiş, şehitlerin kanları yerde bırakılmamıştır.

"TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HEDEFİMİZLE ARAMIZA KİMSE GİREMEYECEK"

Biz bu kalleşliklerin ardındaki niyeti çok iyi görüyoruz. Biz kiralık katillerinin emellerinin ne olduğunu da gayet farkındayız. Aynı şekilde basiret ve feraset sahibi milletimiz de bölücü canilerin kanlı eylemlerinin hangi amaca hizmet ettiğini bilincindedir. Dünkü güvenlik toplantımızda hain terör saldırısını ve atacağımız adımları detaylıca ele aldık. 85 milyonun kardeşçe barış ve huzur içinde yaşadığı terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza kimsenin girmesine müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir hasmane terör saldırısı bu milletin ezeli ve ebedi kardeşliğini bozamaz, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına engel olamaz, büyük ve güçlü Türkiye idealimizin önüne set çekemez. Türkiye düşmanlarının ülkemizi karanlığa sürüklemesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz.

"OYUN KURANLARIN OYUNLARINI BAŞLARINA YIKACAĞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür, daha dirayetlidir, oyun kuranların oyunlarını tek tek başlarına geçirecek köklü devlet tecrübesiyle mücehezdir. Bugüne kadar terörle mücadelemizi daima çok katmanlı, elimizin altındaki tüm araçları bütün imkanları kullanarak yürüttük. İnşallah bundan sonra aynı stratejik akılla mücadelemizi sürdüreceğiz. Tuzağa düşmeyeceğiz, hedeflerimizden kopmayacağız, kardeşliğimizden birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz. Ortada hiçbir sebep yokken aylar öncesinden Türkiye için iç karışıklık senaryoları yazan müstevlilerin heveslerini yine kursaklarına koyacağız.

"SOSYAL MEDYA OPERASYON AYGITI GİBİ"

Terör eylemi akabinde milletimizin yanı sıra muhalefet dahil siyasi partilerimizin benimsediği müşterek duruşu takdirle karşılıyoruz. Çağrımıza uygun şekilde kardeşlik ekseninde birbirine kenetlenen tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Ancak burada bir üzüntümü de ifade etmek durumundayım. Terörün gayesi sadece kan dökmek masumları katletmek değildir. Terörün asıl amacı toplumda korku ortamı oluşturmaktır. Ülkemizde kimi çevreler maalesef bilerek veya bilmeyerek terörün bu hedefine ulaşmasına bir nevi aracılık yapmaktadır. Bakınız hiçbir oto kontrolün hiçbir ahlaki değerin ve denetimin olmadığı sosyal medya mecralarını bir tarafa bırakıyorum. Çünkü orası zaten söz konusu Türkiye olduğunda terör eyleminin eksik kalan yanlarını tamamlayan bir operasyon aygıtına dönüşmüş durumda. Batı'da bir terör eylemi gerçekleştirildiğinde gösterdikleri hassasiyetin ülkemize gelince esirgendiğini şimdiye kadar defalarca tecrübe ettik. Artık onlardan tutarlı, ahlaklı, ilkeli, vicdanlı bir duruş beklemiyoruz. 

SAHA EXPO'NUN SAVUNMA SEKTÖRÜNDEKİ ÖNEMİ

SAHA İstanbul, bundan 9 sene önce yerlilik oranını arttırmayı, uluslararası rekabet gücümüzü yükseltmeyi amaçlayan bu sürede çok büyük mesafe katettik. 52 farklı sektörden 1200'ü aşkın şirkete 29 üniversite ve 45 şehre yayılmış geniş bir ağa ulaşmıştır. Kısa sürede gelişen bu ağı savunma ekosistemimiz adına çok kıymetli buluyoruz. 2018'de ilki düzenlenen SAHA EXPO fuarıyla ülkemizin iş geliştirme ve ihracat planlarını desteklemekteyiz.

"SAVUNMA SANAYİNDE YERLİLİK ORANI YÜZDE 80 ÜZERİNDE"

Sadece 2024 yılı içinde savunma sanayi şirketlerimiz 178 farklı ülkeye ürün ihraç ederek ciddi rekora imza attı. Bayraktar TB2, Akıncı, Anka, Aksungur gibi insansız hava araçlarımız dünyada büyük yankı uyandırmış oyun değiştirici olarak nitelendirilmişti. Kızılelma ve Anka 3'ü de eklemeyi planlıyoruz. Türkiye bu alandaki hakimiyetini daha da tahkim edecektir. Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 80'in üzerine çıkarmış durumdayız.

Önümüze çıkarılan tüm engellere maruz kaldığımız gizli açık ambargolara, içimizdeki ihanet şebekelerinin sabotajlarına rağmen son 22 yılda savunma sanayi alanında destan yazdık. Bu gerçeği muhalif, dost düşman herkes görüyor. 2002 yılı öncesinde teröre karşı mücadele eden paşalarımız, askerlerimiz Türk savunma sanayinin nasıl bir başarı hikayesine imza attığını çok iyi biliyor. Eski Türkiye tablosuna son verdik.

"BİRİLERİNİN DEMİR KUBBESİ OLABİLİR, BİZİM DE ÇELİK KUBBEMİZ VAR"

Çelik Kubbe ile uzun menzil hava savunmadaki gücü Siper ve diğer pek çok projemizle kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Birilerinin Demir Kubbesi olabilir, bizim de Çelik Kubbemiz var. Çok daha iyi yerlere geleceğimizden hiçbir şüphe duymuyoruz. Uydu teknolojilerinde de devamlı atılım halindeyiz. Geçtiğimiz yıl uzaya fırlattığımız Türkiye'nin uydusu İMECE ile dünyanın her yerinden herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan görüntü alma imkanına sahibiz.

TÜRKSAT 6A projesiyle haberleşme uydularının üretimi alanında kendi uydusunu yapabilen ülkeler arasında girdik.

Ay misyonumuzun gerçekleşme süreçlerinde de uyduları kullanacağız. Gazze'de 50 bin masumun katledildiği soykırım ve gerekse Lübnan'daki saldırıları görünce Türk savunma sanayi gülü olmalıdır. Şayet bugün kimseden icazet almadan, çekinmeden zalimlere en güçlü tepkiyi gösterebiliyorsak, bunun arkasında savunma sanayinin 22 yılda elde ettiği başarıları bulunuyor. Bu başarı grafiği yükselmeye devam edecek. Türkiye'nin savunma sanayindeki bağımsızlık yürüyüşü ülkemiz için değil mazlumlarla birlikte yeni bir dönemin habercisidir. Türkiye Yüzyılı içeride dışarıda barışın huzurun hakim olduğu asır olacaktır. Caniler ve canileri üzerimize salanlar ülkemizin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyeceklerdir. Yürüyüşümüz hızlanarak devam edecektir.

MSB: 11 terörist etkisiz hale getirildi Gündem FETÖ'nün cenazesindeki gizemli isim Gündem TUSAŞ'a çiçek götüren çiçekçi pişman Gündem Saldırıyı PKK üstlendi Gündem